«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Υπάρχουν ήδη προσφορές, λένε οι υπεραγορές – Τι αναφέρει το ΚΕΒΕ

Οι παρεμβατισμοί στο εμπόριο και η ρύθμιση της αγοράς επιφέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, υποστήριξε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκτελεστικός γραμματέας του συνδέσμου υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στο Υπουργείο Ενέργειας και Εμπορίου, κατά την οποία συζητήθηκε το προσχέδιο του νομοσχεδίου για το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος Υπεραγορών δεν επιθυμεί την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα οδηγεί σε περαιτέρω μείωση στις υφιστάμενες προσφορές που κάνουν ήδη οι υπεραγορές.

Χρειάζεται, τόνισε, ιδιαίτερη προσοχή και έχουν καταθέσει τις απόψεις τους για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ελλάδα όπου μπήκαν στο καλάθι του νοικοκυριού τα προϊόντα που ήταν ήδη σε προσφορές.

Ανέφερε ότι οι προσφορές των υπεραγορών στην Κύπρο αφορούν πρώτιστα τα βασικά αγαθά, στη συνέχεια μια τεράστια γκάμα των υπόλοιπων προϊόντων και μια σειρά άλλα που δεν αφορούν τρόφιμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο τομέας των υπεραγορών στην Κύπρο είναι ο πλέον ανταγωνιστικός.

Ο κ. Χατζηαδάμου επέκρινε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ότι έχουν κινηθεί χωρίς καμία ενημέρωση σε ότι αφορά το προσχέδιο.

Είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για το καλάθι του νοικοκυριού ότι όπως έχουν αυξηθεί τα κόστα για τα καύσιμα, την ενέργεια και γενικότερα για όλα, το ίδιο συμβαίνει και με τις υπεραγορές και τις επιχειρήσεις, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής ανάπτυξης του ΚΕΒΕ, Ανδρέας Ανδρέου.

Ανέφερε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή με νομοσχέδια που μπορεί να διαταράξουν την ηρεμία της αγοράς και να επιφέρουν αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επισήμανε ότι ο τομέας των υπεραγορών στην Κύπρο είναι πολύ ανταγωνιστικός και πως υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές τις οποίες μπορεί να βρει ο καταναλωτής. Αυτό που προωθείται με το νοσμοσχέδιο, πρόσθεσε, είναι να γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς να διαταράσσεται η αγορά.

Ο κ. Ανδρέου υποστήριξε ότι το ΚΕΒΕ θα διαμορφώσει τις θέσεις του τις επόμενες μέρες τις οποίες θα καταθέσει και οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων στην αγορά και πρωτίστως των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.