Καλάθης: «Θα είναι καλύτερη η Ευρωλίγκα»Την πεποίθηση του πως η επόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα θα είναι η καλύτερη, εξέφρασε ο άσος του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης. Σε δηλώσεις του  στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube, ο Καλάθης, τόνισε πως οι παίκτες τη νέα σεζόν θα είναι έτοιμοι, ανανεωμένοι, πιο ανυπόμονοι και καλά προετοιμασμένοι. «Όλοι θέλουν να έχουν μια καλή και υγιή σεζόν. Πιστεύω πως θα είναι μία από τις κορυφαίες. Οι παίκτες θα έχουν κίνητρο και θα είναι διασκεδαστικό για τους οπαδούς. Ξέρω πως και εκείνοι ανυπομονούν, όπως και εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη απόφαση για οριστική διακοπή της διοργάνωσης, είπε: «Ήταν μια μεγάλη σεζόν, από την άποψη των αγώνων που δώσαμε. Ήταν προφανώς κάτι δύσκολο. Όμως, πιστεύω πως έλαβαν αυτή την απόφαση για το καλό όλων. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Η υγεία των παικτών και των οικογενειών τους ήταν προτεραιότητα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση». 


Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η Ευρωλίγκα άκουσε την άποψη των παικτών, ανέφερε. «Θα μπορούσαν εύκολα να μας πουν να επιστρέψουμε, να παίξουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν. Όμως, μας σεβάστηκαν ως παίκτες. Μας άκουσαν πριν από την απόφασή τους. Κατάλαβαν πως υπάρχει ένα θέμα με όλους τους παίκτες. Χρησιμοποίησαν όσα τους είπαμε. Ήταν ωραίο για εκείνους ότι ήρθαν στους παίκτες, μας έδειξαν πως σέβονται εμάς και την υγεία μας. Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα κολλούσαμε τον ιό. Δεν είχαμε κάνει τίποτα για δύο μήνες. Το μπάσκετ θα ήταν κακό, θα υπήρχαν τραυματισμοί και μπορεί να επηρεαζόταν και η επόμενη σεζόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλαθοσφαιριστής των «πρασίνων» συμφώνησε προφορικά με την Μπαρτσελόνα για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, αναμένεται τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει περιθώριο να συνεχίσει στην ομάδα με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα.