Καλεί τον κόσμο να περιορίσει τις επαφές του ο Υπουργός Υγείας

Υπουργός Υγείας – Παραλαβή συστήματος SPECT-CT Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση παραλαβής του συστήματος SPECT-CT για τις ανάγκες του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. // Health Minister – Handing-over of SPECT-CT system Lefkosia General Hospital, Lefkosia, Cyprus The Minister of Health, Mr Constantinos Ioannou, addresses the event for the handing-over of a SPECT-CT system for the needs of the Nuclear Medicine Department of Lefkosia General Hospital.

Η δραματική αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού μας ανησυχεί πάρα πολύ και θορύβησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο δεν επικρατεί πανικός, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Είπε επίσης πως στην παρούσα φάση υπάρχει πρόβλημα με τη μονάδα ιχνηλάτησης, σημειώνοντας πως χθες η ενημέρωση που είχε είναι ότι υπήρχαν 2.500 επαφές και άρα είναι αδύνατον, όπως σημείωσε, στο βέλτιστο χρονικό πλαίσιο να υπάρξει επικοινωνία με όλες τις επαφές.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη αύριο στις 10.30 το πρωί της επιδημιολογικής ομάδας υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα αξιολογηθεί η κατάσταση. Πρόσθεσε πως πρέπει προσεκτικά να αναλυθούν τα δεδομένα και να γίνει μια ανάλυση των κρουσμάτων και ηλικιακά και γεωγραφικά, ούτως ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Είπε ακόμη πως μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα, και πως το σημαντικό είναι να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις επαφές του, ενώ όπως είπε, εάν χρειαστέι θα παρθούν επιπρόσθετε μέτρα.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy