Καλείται στη Βουλή για εξηγήσεις η ΑΗΚ για το μπάχαλο με τους λογαριασμούς υπολογισμού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Απαντήσεις στην Βουλή για τους υπερφορτωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που προήλθαν από τεχνικό λάθος της ΑΗΚ καλείται να δώσει η Αρχή Ηλεκτρισμού.

Μιλώντας στον Άστρα η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου τόνισε ότι πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα ποιοι έλαβαν την απόφαση να εφαρμοστεί καθολικά και όχι πιλοτικά η πρακτική της ΑΗΚ με τους νέους μετρητές. Είπε πως με βάση τις πληροφορίες που έχει, κάποιοι από την Αρχή πήραν πρωτοβουλίες. Διερωτήθηκε εάν αυτή η διαδικασία ήταν εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΑΗΚ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι φέρουν ευθύνες. Πρόσθεσε ότι και η Υπουργός Ενέργειας έχει ευθύνη για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού.


Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι ήταν απαράδεχτο το γεγονός ότι η ΑΗΚ μετακύλησε την ευθύνη στους πολίτες, οι οποίοι οι έπρεπε να φωτογραφίσουν τους μετρητές τους για να διορθωθεί το λάθος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε πως το Υπουργείο Ενέργειας πρέπει να ενημερώσει την Βουλή για το τι ακριβώς συνέβη. Την ίδια ώρα γνωστοποίησε ότι ενέγραψε αυτεπάγγελτα θέμα στην Επιτροπή Ενέργειας, για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης ζήτησε ενημέρωση για το κατά πόσον προχωρούν οι διαδικασίες διόρθωσης του λάθους της ΑΗΚ, λέγοντας ότι μέσω μιας οικονομικής κατάστασης που τα νοικοκυριά δεν ξέρουν αν θα βγάλουν το μήνα, δε γίνεται να υπάρχουν καθυστερήσεις.


Είπε πως η ΑΗΚ, με δεδομένο ότι οι πολίτες εντόπισαν το λάθος που συνέβη, θα πρέπει να απαντήσει εάν στο παρελθόν έγινε κάτι αντίστοιχο και πέρασε απαρατήρητο.

Το θέμα ενεγράφη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, μετά από εισήγηση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και έχει συνυπογραφεί από τους βουλευτές Κώστα Κώστα , Αντρέα Πασιουρτίδη , Γιαννάκη Γαβριηλ, Χρύση Παντελίδη, Σταύρο Παπαδούρη και Πανίκο Λεωνίδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.