Κάλεσμα ΑΚΕΛ για συμμετοχή στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό απήθυνε το ΑΚΕΛ δια του Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τον ελληνικό λαό, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις δυο εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη Ελλάδα, οι οποίες διοργανώνονται την ερχόμενη Τετάρτη και Κυριακή από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών της Κύπρου.

Η ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, σημείωσε, δεν συνδέεται μονάχα με τους ισχυρούς δεσμούς των δυο λαών μας. «Είναι ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης κατά των αντιλαϊκών, αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας των κυρίαρχων κύκλων των Βρυξελλών και των καταστροφικών συνεπειών τους σε βάρος της ευρωπαϊκών κοινωνιών» τόνισε.

Είναι κατά συνέπεια προφανές, πρόσθεσε, ότι αν ο αγώνας του ελληνικού λαού έχει θετική κατάληξη, τότε τα οφέλη θα επιμεριστούν γενικότερα στην Ευρώπη και τους λαούς της, ενισχύοντας την προσπάθεια για μια άλλη Ευρώπη της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο κ. Λουκαΐδης επανέλαβε ότι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, η κυπριακή κυβέρνηση, στη βάση και της δέσμευσης που δημόσια ανέλαβε έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού, οφείλει να εγκαταλείψει ιδεολογικές αγκυλώσεις και να συμπαραταχθεί με την ελληνική κυβέρνηση στα επικείμενα Eurogroup και όχι μόνο.

Από την πλευρά τους, επεσήμανε, οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, θα πρέπει συντονισμένα και μεθοδικά, να επιδιώξουν την εξασφάλιση υποστήριξης προς τα δίκαια και λογικά αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης ανάμεσα στις πολιτικές τους ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, την ερχόμενη Τετάρτη στις 6:00μμ και την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015, η ώρα 5:00μμ, έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε, «Σπίτι της Ευρώπης» (Λεωφόρος Βύρωνος 20, Λευκωσία).

Κάλεσμα και από την ΠΕΟ

Επίσης η ΠΕΟ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον αγώνα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των ελλήνων εργαζομένων, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, καλεί τους εργαζόμενους της Κύπρου να δώσουν δυναμικά το παρών τους στις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη Ελλάδα που διοργανώνονται από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών της Κύπρου την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. και την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου η ώρα 5.00 μ.μ. έξω από το κτήριο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Κύπρο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΟ, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους Κύπριους εργαζόμενους οι οποίοι υποφέρουν και αυτοί από τις πολιτικές που επέβαλλε η Τρόικα και υιοθετεί ανεπιφύλακτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ο αγώνας του Ελληνικού λαού για μια άλλη πορεία, ενάντια στα μνημόνια της λιτότητας και της φτώχειας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, ενάντια στις κυρίαρχες πολιτικές των Βρυξελλών για μια νέα πορεία στην Ευρώπη που να στηρίζει την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει η ΠΕΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy