Κάλεσμα ΑΚΕΛ για μαζική συμμετοχή σε πορεία για τα δικαιώματα της γυναίκας

Το ΑΚΕΛ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πορεία που οργανώνει το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι, παρά την πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών, η ισοτιμία ανδρών και γυναικών παραμένει στόχος και όχι πραγματικότητα.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού απέδειξε ότι τα δικαιώματα των γυναικών και η ισοτιμία των φύλων είναι η τελευταία της έγνοια.

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με το προοδευτικό γυναικείο κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικώντας ισότητα στην εργασία και ισομισθία, μέτρα στήριξης της μητρότητας, προστασία και προαγωγή των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων της γυναίκας, δραστική πολιτική για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοινωνικά μέτρα στήριξης ευάλωτων ομάδων γυναικών.

Προσθέτει ότι για όλους αυτούς τους λόγους και με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας διαδηλώνουμε σήμερα, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στο Προεδρικό. Σημειώνεται ότι η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.