Κάλεσμα ΕΔΟΝ στην κινητοποίηση για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Η ΕΔΟΝ καλεί τη νεολαία σε μαζική παρουσία στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το «Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις» με αφορμή την απόφαση για ξεπούλημα του Συνεργατισμού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί με το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, οι κίνδυνοι για εκποίηση πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες εξακολουθούν να είναι ορατοί πάνω από τα κεφάλια εκατοντάδων δανειοληπτών, παρά τις «δεσμεύσεις» του Νίκου Αναστασιάδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 30 του Ιούνη και θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει πορεία στη Λήδρας και Ονασαγόρου.

Τα 5,5 χρόνια που ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκονται στο πηδάλιο του κράτους και διαχειρίζονται το Συνεργατισμό, απέκρυβαν τα προβλήματα, ωραιοποιούσαν καταστάσεις και αφού οδηγήθηκε ο Συνεργατισμός στη χρεωκοπία, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Αφού σαν κυβέρνηση κατέληξαν σε μια κάκιστη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα που είναι σε βάρος της οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος, προσπαθούν μέσω εκβιασμών να πιέσουν τη Βουλή και τα κόμματα, μέσα από διαδικασίες εξπρές να περάσουν τις αντιλαϊκές και επικίνδυνες πολιτικές τους σε σχέση με τις εκποιήσεις και την αντιμετώπιση του προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι δολοπλοκίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για διαδικασίες εκποιήσεων εξπρές είναι η συμμετοχή και η κινητοποίηση του κόσμου. Στο ίδιο έργο που επαναλαμβάνεται ΔΕΝ πρέπει να μείνουμε απλοί θεατές. Ο αγώνας για υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης πρέπει να είναι μαζικός. Να μην λείπει κανείς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.