«Κάλεσμα για τη συγκρότηση της προοδευτικής πράσινης συμμαχίας»

Σε ιδιαίτερα γόνιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του ανεξάρτητου υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με τον Πρόεδρο και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, στα γραφεία του Κινήματος.

Κατά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκρότηση της προοδευτικής πράσινης συμμαχίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν επίσης τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν προστασία του περιβάλλοντος, ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την προώθηση και ανάπτυξη πράσινων πολιτικών, που θα διατρέχουν ένα προοδευτικό και πράσινο πρόγραμμα διακυβέρνησης στηριγμένο στη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαυρογιάννης διαπίστωσε ότι, υπάρχει σύγκλιση απόψεων με το Κίνημα Οικολόγων, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη.

«Ήρθαμε, όχι απλώς για να ζητήσουμε τη στήριξη του Κινήματος. Ήρθαμε για να συζητήσουμε στο μέτρο που και το Κίνημα θα βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, να συζητήσουμε τις δυνατότητες μιας πραγματικής συμμαχίας που θα επιτρέψει στον τόπο μας να πάει μπροστά μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, μέσα από την πραγματική πράσινη αλλαγή που για εμάς δεν περιλαμβάνει μόνο την προστασία του περιβάλλοντος – με τη στενή έννοια του όρου – αλλά περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα της ζωής μας, μέχρι και τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό», τόνισε ο κ. Μαυρογιάννης.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Θεοπέμπτου και την ηγεσία του Κινήματος, τονίζοντας πως προσδοκά ότι αυτή η συνεργασία θα ευοδωθεί και θα δημιουργήσει καλύτερες και στενότερες προοπτικές για το αύριο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των «Οικολόγων», Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Κίνημα, όπως την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες και στα συστήματα που εγκαθιστούμε στην Κύπρο, τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, το μεγάλο κόστος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το οποίο θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο με την κατάσταση που ξέρουμε και τα θέματα που θα αλλάξουν τις φορολογίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.