Κάλεσμα Στεφάνου για συμπόρευση – Ο Μαυρογιάννης μπορεί να ενώσει δυνάμεις

Είναι πεποίθησή μας ότι στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον, ανέφερε το Σάββατο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στην 27η Συνδιάσκεψη της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού και απηύθυνε πρόσκληση στην αντιπολίτευση για συνεργασία.

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Στεφάνου είπε πως  «ο στόχος που έχουμε θέσει στις εκλογές είναι η εκλογή ενός Προέδρου, ο οποίος στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος να ανοίξει νέους δρόμους και νέες προοπτικές για την Κύπρο μας, για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και ειδικά για τους νέους και τις νέες μας».

Σημείωσε ότι σ’ αυτές τις εκλογές, το αποτέλεσμά τους θα κρίνει πολλά για την πορεία του τόπου, «σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολλά αδιέξοδα και προβλήματα που προκάλεσε η δεκαετής διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ».

Υπενθυμίζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως αποτελεί πεποίθηση ότι «στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον».

«Μπορούμε να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της χώρας μας κι όλα τα ταλέντα του λαού μας, μπορούμε ξανά να εμπνεύσουμε την κοινωνία, να αφήσουμε πίσω τη μοιρολατρία και να επαναφέρουμε την αισιοδοξία», συμπλήρωσε.

Λέγοντας ότι οι προκλήσεις ενώπιον της χώρας μας είναι πολλές και χρειάζεται η συστράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων στον αγώνα για προοδευτική αλλαγή, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε πως «είναι γι’ αυτό που επιλέγουμε να στηρίξουμε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο ο οποίος μπορεί να γεφυρώσει διαφορές, να δημιουργήσει συγκλίσεις, να συνθέσει και να ενώσει δυνάμεις, να καλλιεργήσει το έδαφος για τις απαραίτητες υπερβάσεις».

Επιλέγουμε, συνέχισε, να στηρίξουμε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο με εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες, με διασυνδέσεις στη διεθνή πολιτική κονίστρα, έντιμο και καθαρό, «να στηρίξουμε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία και την καχυποψία με την οποία ένα μέρος της κοινωνίας αντιμετωπίζει τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα και να εμπνεύσει ξανά την αισιοδοξία και τη διάθεση για δημιουργία».

Την ίδια ώρα απευθύνθηκε, για συμπόρευση, «στις πολιτικές δυνάμεις και τις προσωπικότητες που διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της συναγερμικής διακυβέρνησης, σε όλους εκείνους που διαπιστώνουν και επιζητούν την αλλαγή».

«Αυτή είναι η πρόσκλησή μας προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Αντρέα Μαυρογιάννη απευθυνόμαστε προς αυτές και τους καλούμε σε συνεργασία», είπε ο Στέφανος Στεφάνου.

Τέλος, σημείωσε ότι σε λίγες μέρες το ΑΚΕΛ ολοκληρώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες του, λαμβάνει τις αποφάσεις του «και ρίχνεται στη μάχη των εκλογών με αισιοδοξία, με δύναμη, με αυτοπεποίθηση και φόρα για να γυρίσει επιτέλους ο τόπος σελίδα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy