Καλή η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες της Αγ. Νάπας – Στις 20:00 η ανακύρηξη

Στο 60% ανέρχεται η προσέλευση στις κάλπες για ανάδειξη του νέου δημάρχου Αγίας Νάπας, με συνολικά 2019 ψηφοφόρους να έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Γεώργιο Χρυσαφίνη, η αναπληρωματική εκλογική διαδικασία στην Αγία Νάπα κυλά, μέχρι στιγμής ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Στις 6 αναμένεται να κλείσουν οι κάλπες, με τα πρώτα αποτελέσματα να βγαίνουν μια ώρα μετά.
Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου θα γίνει λίγο μετά τις 8μμ στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο υποψήφιοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σήμερα το πρωί με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Χριστο Ζαννέτο να λαμβάνει στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατική Παράταξη, Πατριωτικό Κίνημα και Κόμμα για τα Ζώα και την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να έχει τη στήριξη του ΑΚΕΛ, της Συμμαχία Πολιτών και του Κίνηματος Αλληλεγγύης.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί.

Ψήφισαν οι υποψήφιοι στην Αγία Νάπα

Στο εκλογικό κέντρο Β΄ άσκησε γύρω στις 10:30 π.μ το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννετου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαννέτου ανέφερε πως νιώθει χαρούμενος και συγκινημένος για την μέρα αυτή και ευχήθηκε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί σε πολιτισμένα πλαίσια.

«Όσο πολιτισμένη ήταν και η προεκλογική περίοδος, τόσο ήρεμα να προχωρήσουν και σήμερα» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα απόψε, ωστόσο, είπε, όποιο και να είναι αυτό είναι σεβαστό».

Τόνισε δε πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τους κατοίκους της Αγίας Νάπας ενωμένους.

Ασκώντας το εκλογικό της δικαίωμα η  ανεξάρτητη υποψήφια Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, ανέφερε ότι είναι μια σημαντική μέρα για την Αγία Νάπα.

«Είναι μια μέρα για όλους τους κατοίκους της Αγίας Νάπας, που αποφασίζουν για το μέλλον του Δήμου» είπε η κ. Ξύδια, τονίζοντας πως η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική.

Συνεχίζοντας κάλεσε όλους τους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ερωτηθείσα για την θέση της για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κα Ξυδιά ανέφερε πως ξεκάθαρα τάσσετε υπέρ της αυτονομίας της Αγίας Νάπας.

Imagew 9 3

Θα είμαι πάντα δίπλα στην Αγία Νάπα, ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Καρούσος

Με ανάμεικτα συναισθήματα και συγκίνηση άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Νάπας και νυν υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

«Σημαντική μέρα για την Αγία Νάπα, ψηφίζει για το μέλλον της» ανέφερε συγκεκριμένα με την ευχή πως η επόμενη μέρα θα βρει την Αγία Νάπα σε κλίμα ενότητας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν αναμένει ο νέος δήμαρχος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε πως θα παραδώσει έναν δήμο στον οποίο έγινε ήδη μια πολύ σοβαρή δουλεία.

«Υπάρχουν έργα αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν ενταχθεί στους προϋπολογισμούς, υπάρχουν άλλα αξίας 25 εκ. τα οποία ωριμάζουν. Η Αγία Νάπα, συνέχισε, είναι πλέον ο πιο βιώσιμος Δήμος της Κύπρου με εκατομμύρια σε πλεονάσματα ενώ τα έσοδα της έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια».

Ο επόμενος δήμαρχος θα ξεκινήσει σε γερά θεμέλια για να υλοποιήσει την πολιτική του, συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος.

Έστειλε δε και δύο συμβουλές στον διάδοχό του.

«Η πρώτη συμβουλή είναι η ενότητα. Η δεύτερη, συνέχισε, είναι ότι ο Δήμος, το δημόσιο συμφέρον πρέπει να είναι πάνω από όλα, πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα. Όποιος εκλεγεί εγώ θα είμαι πάντα δίπλα του για να βοηθώ και να στηρίζω την Αγία Νάπα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.