Καλής κατάστασης αντικείμενα στα Πράσινα Σημεία Λεμεσού διατίθενται σε ιδρύματα και πολίτες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Όλα τα υλικά που παραδίδονται στα Πράσινα Σημεία, τα οποία κρίνονται κατάλληλα να επαναχρησιμοποιηθούν, προσφέρονται δωρεάν σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή σε πολίτες, οι οποίοι τα έχουν ανάγκη, λέει το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λεμεσού (ΣΕΔΑΛ).

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται και έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους αντικείμενα, όπως έπιπλα, παιδικά καροτσάκια/καθίσματα, καρέκλες γραφείου, οικιακά σκεύη κλπ, μπορούν να επισκεφθούν τα Πράσινα Σημεία και να τα παραλάβουν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Σημειώνεται πως θα ζητηθούν προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες για όσους πολίτες θα παραλάβουν κάποια αντικείμενα για δική τους χρήση.

Επίσης, προστίθεται, όσοι πολίτες έχουν δικά τους αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες και δεν τα χρειάζονται, ενώ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή απλά χρειάζονται μια μικρή επισκευή, μπορούν να τα μεταφέρουν σε ένα από τα Πράσινα Σημεία, ώστε να δοθούν σε συνανθρώπους μας ή Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο λειτουργεί τέσσερα Πράσινα Σημεία στη Λεμεσό, τα οποία βρίσκονται σε Φασούλα, Παρεκκλησιά, Αυδήμου και Κολόσσι και είναι ανοικτά για το κοινό Δευτέρα με Σάββατο, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

Η πιο πάνω απόφαση, προστίθεται, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο της Λεμεσού, καταγράφοντας σημαντικά θετικά αποτελέσματα.

«Με τη βοήθεια όλων μας, μπορούμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, από τα εγκαταλελειμμένα παλιά αντικείμενα τα οποία αφήνονται σε διάφορους ανοικτούς χώρους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.