Καλοκαίρι με θάλασσα και σπορ

Δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παραλίας τον Ιούλιο στη Λάρνακα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι παραλίες αναστενάζουν. Για όσους δεν αρκούνται όμως σε μια ομπρέλα, ένα κρεβατάκι και το νερό της θάλασσας, η Λάρνακα προσφέρει το ιδανικό συμπλήρωμα: παραλία και σπορ.

Τον Ιούλιο, η πόλη και επαρχία Λάρνακας φιλοξενεί δύο μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος αυτοχθόνων, αλλά και επισκεπτών που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και τα σπορ παραλίας: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley και το Πρωτάθλημα Kitesurfing.


Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley

Από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί στην παραλία των Φοινικούδων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball για νέους κάτω των 19 ετών.

Η διοργάνωση φιλοξενείται για άλλη μια φορά από τη Λάρνακα σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Beach Volleyball. Στο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 64 ομάδες, 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών και από τις 5 ηπείρους. Επίσης 48 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών θα διαγωνιστούν στην προκριματική φάση. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 200 παιχνίδια, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η Λάρνακα ως φιλοξενούσα πόλη θα προσφέρει τις υποδομές που απαιτούνται για τη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και το έμψυχο δυναμικό με τη διάθεση συνεργατών της για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων.


Είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά στα γήπεδα των Φοινικούδων, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 1.000 θεατές από τις κερκίδες.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας κατατάσσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση πολύ ψηλά στη λίστα των πρωτοβουλιών που αποδεδειγμένα πλέον συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και ειδικά του αθλητικού τουρισμού. Εκτός από το θέαμα και την αδρεναλίνη των αγώνων, οι επισκέπτες, οι αποστολές και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το διασημότερο παραλιακό μέτωπο της Κύπρου με τη βραβευμένη παραλία και τις ατέλειωτες επιλογές ξεκούρασης, χαλάρωσης, καλού φαγητού και ψυχαγωγίας.

Kitesurfing στους Σοφτάδες

Kitesurfing 1

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου, ένα λιγότερο δημοφιλές αλλά πιο εντυπωσιακό θαλάσσιο σπορ θα έχει την τιμητική του στη Λάρνακα. Το Πρωτάθλημα “Kitesurfing – O Βασιλιάς του Χαρταετού” διοργανώνεται από τη λέσχη Kahuna Surfhouse στην παραλία Σοφτάδες, ανάμεσα στο Κίτι και στο Μαζωτό. Το άθλημα της Αετοσανίδας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους και έχει καθιερωθεί στη Λάρνακα και στους Σοφτάδες που θεωρείται μια από τις ιδανικότερες ακτές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο για το συγκεκριμένο σπορ. Η παρουσία ενός διακεκριμένου αθλητή, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα οικοδεσπότη και κριτή κάθε χρόνο έχει καταστήσει ακόμα πιο ελκυστική τη διοργάνωση. Φέτος, αυτή η διασημότητα είναι ο Βρετανός Lewis Crathern, αθλητής και προπονητής αλλά και πολυνίκης σε μεγάλες διοργανώσεις.


Φέτος, εκτός από το διαγωνισμό, οι επισκέπτες της παραλίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταυτόχρονα μουσική από DJ, φαγητό και ποτό, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά.

Στην ίδια παραλία, από τις 26 μέχρι τις 29 Ιουλίου, θα λειτουργήσει το Kite Camp, ένα προπονητικό σεμινάριο στο οποίο φέτος θα διδάξει τα μυστικά της Αετοσανίδας ο Ολλανδός Yuri Zoon, παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος διδάσκει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τετραήμερο σεμινάριο διοργανώνεται από τη σχολή Kitemed Kitesurfing, η οποία διευθύνει την ειδική παραλία Kitesurfing με την ονομασία “The Spot” στους Σοφτάδες, όπου επίσης παραδίδονται μαθήματα για το άθλημα.

Τάσος Περδίος

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.