Καλοκαιρινό σχολείο Πανεπιστημιακού Επιπέδου για 42 φοιτητές από Κύπρο, Μ.Βρετανία, Πολωνία και Ρωσία άρχισε σήμερα στη Λεμεσό με πρωτοβουλία της RCB Bank και με θέμα “Η Παγκόσμια Οικονομία και το Τραπεζικό Σύστημα”.

Την τελετή έναρξης του καλοκαιρινού σχολείου χαιρέτισε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία καλωσόρισε τους φοιτητές, που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας καθώς και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

“Το εν λόγω καλοκαιρινό σχολείο δεν περιορίζεται σε διαλέξεις επί θεμάτων τραπεζικής και χρηματοοικονομικών αλλά προωθεί ταυτόχρονα και τις διαπολιτισμικές σχέσεις”, είπε η κ.Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι ιδανική για την φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα πως οι φοιτητές θα συνδυάσουν τη δυνατότητα απόκτησης εξαίρετων γνώσεων από κορυφαίους καθηγητές και επαγγελματίες, με την απόλαυση του υπέροχου Μεσογειακού κλίματος της χώρας μας.

Του καλοκαιρινού σχολείου ηγείται ο Κύπριος Νομπελίστας, καθηγητής οικονομικών, Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος καλωσόρισε με θέρμη τους φοιτητές στην ιδιαίτερη του πατρίδα και σημείωσε ότι αυτό το καλοκαιρινό σχολείο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Εδώ στην Κύπρο, ένα μέλος της Ευρωζώνης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας και εξήλθε του Μνημονίου, θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις για επιχειρηματικά, τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα αλλά θα εξετάσουμε επίσης και τις επιπτώσεις του Brexit που έχει πλέον καταστεί πραγματικότητα και κυριαρχεί στις συζητήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρώπη και τον κόσμο”, είπε επίσης απευθυνόμενος στους φοιτητές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank Kirill Zimarin, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και υπογράμμισε ότι “η Κύπρος, ως ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντοτε αποτελούσε γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και θα πρέπει να προβάλλεται ως τέτοια, σε όλα τα επίπεδα”.

Το σχολείο, που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της Λεμεσού μέχρι τις 24 Ιουλίου, θα εισάξει τους φοιτητές σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως, η τραπεζική, η επικοινωνία, η διαχείριση άγχους και χρόνου, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας, η διαχείριση κινδύνων καθώς και οι διαπολιτισμικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος.

Επίσης, ο κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης θα προβεί σε διάλεξη αναφορικά με το Brexit και τις επιπτώσεις του για τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο Δρ. Kirill Zimarin θα παραθέσει στους φοιτητές μια σφαιρική ανάλυση του Ευρωπαϊκού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

ΚΥΠΕ