Καλωσόρισες κι ας άργησες, Χάρη!

Να καλωσορίσουμε τον Υπουργό Οικονομικών στη μεγάλη οικογένεια των «αντιδραστικών» ομάδων κατά του τρόπου λειτουργίας της Ευρωζώνης. Μιλώντας χθες στο κρατικό ραδιόφωνο… επέκρινε την εικόνα που εκπέμπουν οι θεσμοί. Μετά από τρία χρόνια που αυτή η κυβέρνηση κρατούσε ως ευαγγέλιο τις μεθοδεύσεις και τις εγκληματικές αποφάσεις των οργάνων και της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, χθες συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το κοινό μας νόμισμα! Τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες -είπε ο κ. Γεωργιάδης- έχουν αναδειχθεί θεσμικές αδυναμίες και υστερήσεις και παραδέχθηκε ότι δεν είναι αποτελεσματική η διαδικασία λήψεως αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που επιβαρύνει την αξιοπιστία της Ευρωζώνης!

Συνέχισε λέγοντας πως αυτό αξιολογείται με αρνητικό τρόπο από τις διεθνείς αγορές και όταν η ελληνική κρίση μπει σε μια τροχιά σταθερότητας, θα είναι υποχρέωση της Ευρωζώνης να επανεξετάσει δομές και διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, οι οποίες δεν υποβοηθούν τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο. Σε προτροπή να δώσει παραδείγματα ως προς το πού εστιάζονται τα ελλείμματα και οι αδυναμίες, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι είναι μια κοινή διαπίστωση τους τελευταίους μήνες, ότι σε πολλαπλά επίπεδα διεργασιών δεν υπήρχε ο συντονισμός και το κεντρικό σημείο αναφοράς σε συνάρτηση με εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα αντί να βοηθήσει στην επίλυση ενός προβλήματος, το διόγκωνε. Οσο και αν ο Υπουργός μας διέπεται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιλήψεις προφανώς κατανόησε -κάπως αργά βέβαια- ότι αυτό που συμβαίνει στην «οικογένειά» μας ξεπερνά κατά πολύ αυτό που είχαν όλοι μέχρι σήμερα υπ’ όψιν τους για τις πολιτικές που προωθούνται.

Η σκληρή και σαδιστική μεταχείριση την οποία υπέστη η Ελλάδα έκανε και τον πιο καλόπιστο υποστηρικτή των πολιτικών της ΕΕ να συνειδητοποιήσει ότι συντελείται κάτι πολύ χειρότερο και αγγίζει τα όρια της δικτατορίας και της μαφίας. Από τη φορτούνα των πρόσφατων διαπραγματεύσεων διαφάνηκε ότι η Γερμανία και οι δορυφόροι της δεν διστάζουν να στραγγαλίζουν οποιονδήποτε μπαίνει στο δρόμο τους, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι στόχοι και ειδικότερα να μην παραδεχθούν ότι οι μέχρι σήμερα πολιτικές τους ήταν αποτυχημένες και καταστροφικές.
Με την πιο πάνω παραδοχή του κ. Γεωργιάδη, ελπίζουμε και μεις με τη σειρά μας να καταλάβει ότι και το μανιφέστο της κυβέρνησης και του προέδρου του ΔΗΣΥ είναι μια αποτυχημένη συνταγή που οδηγεί την κοινωνία στον όλεθρο. Το φάρμακο που δίνεται μαζικά και απλόχερα τόσο από τους δανειστές όσο και από την κυβέρνηση Αναστασιάδη τελικά αποδείχθηκε δηλητήριο για τους πολίτες που αντί να θεραπεύει και να επουλώνει τις πληγές, τις μεγεθύνει προκαλώντας αποσύνθεση της κοινωνίας. Και χωρίς κοινωνίες δεν χρειάζονται ούτε οι κυβερνήσεις…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.