Καλωσόρισες στην εικονική πραγματικότητα

Του Τάσου Περδίου

Φαντάσου να είσαι Σκαλιώτης της διασποράς. Να έχεις περάσει τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής σου στην Αγγλία και να έχεις επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και στη Λάρνακα για να ζήσεις έχοντας κρατήσει μέσα σου την αγνή αγάπη για την πόλη όπου γεννήθηκες. Φαντάσου να έχεις επιστρέψει μετά από είκοσι χρόνια στη Λάρνακα τις τελευταίες δέκα μέρες. Να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά και να παρακολουθείς την επικαιρότητα. Να προσπαθείς να προσαρμοστείς μετά από χρόνια στο εξωτερικό. Να μάθεις τα νέα της πόλης σου.

Βλέπεις καθημερινά, επί μια εβδομάδα, το κόμμα που κυβερνά τον τόπο και την ίδια την κυβέρνηση να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους επειδή, όπως μετά βεβαιότητας ισχυρίζονται, τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το κονδύλι για την τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας. Από τηλεοράσεως, από την οθόνη του κινητού σου, από το ράδιο, από τις εφημερίδες, σε «βομβαρδίζουν» με καταιγισμό ειδήσεων ότι όλοι οι άλλοι, εκτός από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, δεν θέλουν την ανάπτυξη της Λάρνακας.

Εάν είσαι από εκείνους που βλέπουν δελτίο των οκτώ και καταπίνουν αμάσητα ό,τι μεταδίδει, το αφήγημα είναι πληροφορία εγκατεστημένη στον εγκέφαλό σου: Η σημερινή κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ είναι οι φύλακες άγγελοι της ανάπτυξης της πόλης σου. Οι υπόλοιποι, δεν έχει σημασία να το εξηγήσεις, είναι οι κακές μάγισσες. Στην πυρά.

Φαντάσου όμως να είσαι από εκείνη την πάστα ανθρώπων που επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Που ψάχνονται. Να ανακαλύπτεις ότι όταν εσύ ήσουν στο εξωτερικό, η μοναδική συγκεκριμένη προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης του λιμανιού Λάρνακας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ακυρώθηκε σε μια νύχτα από αυτή την κυβέρνηση. Φαντάσου να μαθαίνεις ότι ο Πρόεδρος της κυβέρνησης που διαλαλεί ότι θέλει διακαώς τουριστικό λιμάνι, όταν τον επισκέφθηκαν οι Σκαλιώτες στο Προεδρικό για να διαμαρτυρηθούν επειδή μπήκαν στο λιμάνι στα κρυφά βιομηχανικές εγκαταστάσεις αντί κρουαζιερόπλοια, απάντησε: «Δεν θα μου πουν εμένα οι Σκαλιώτες τι θα κάνω».

Σκέψου να τους έχεις ακούσει τις τελευταίες μέρες και να πληροφορείσαι ότι εδώ και δύο χρόνια έχουν μετέλθει κάθε πιθανής και απίθανης μεθόδου και σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο Δήμου Λάρνακας για να καταστρέψουν κάθε πιθανότητα τουριστικής ανάπτυξης του λιμανιού επειδή αποφάσισαν ότι το λιμάνι θα γίνει ενεργειακό. Να μαθαίνεις ότι έφτασαν στο σημείο να εξαναγκάσουν σε παραίτηση μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για να μπορέσουν να περάσουν σε ψηφοφορία τη θέση τους για ενεργειακό λιμάνι. Οχι για τουριστικό.

Επεξεργάσου όλες τις πληροφορίες. Θα εκπλαγείς σε πόσο εικονική πραγματικότητα προσπάθησαν να σε τοποθετήσουν βιάζοντας ανελέητα τη νοημοσύνη σου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy