Καλούν την κυβέρνηση να πάψει να θέλει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε φτηνό εργατικό δυναμικό

Οι κυβερνώντες θα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και μαζί με τους εκπαιδευτικούς εταίρους να επικεντρωθούν στα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, από την πλευρά του, έκανε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να αποφύγουν το μέτρο της απεργίας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου, σε δηλώσεις στη Βουλή μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, είπε ότι οι κυβερνώντες, για δύο και πλέον μήνες, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη δημόσια εκπαίδευση.

«Με οικονομίστιστικους όρους και με προφανείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες ώστε να θολώσουν τα νερά γύρω από σκανδαλώδεις ενέργειες τους για τα θέματα του Συνεργατισμού, του ασφυκτικού ελέγχου της πληροφόρησης προς τους πολίτες και της προφανής έλλειψης οράματος για τη δημόσια παιδεία, επέλεξαν τη ρήξη με τους εκπαιδευτικούς εταίρους», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε, επίσης, ότι επανέλαβαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας την ανάγκη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου γύρω από τα πολύ κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την παιδεία, αναφορικά με την κατάργηση ουσιαστικά των προγραμμάτων του ΙΔΑΠΕ και την μετατροπή πολλών ανθρώπων, μέσα από την αγορά υπηρεσιών, σε ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, την αναχρονιστική λειτουργία του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι Τεχνικές Σχολές και τα Εσπερινά Λύκεια, την ανεπαρκή παροχή προγραμμάτων ειδικής εκπαίδευσης, τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το νέο σύστημα διορισμών και τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτό, αλλά και την ελλιπή προετοιμασία για εφαρμογή των τετραμήνων την επόμενη σχολική χρονιά.

«Αναμένουμε ότι μετά από όλη αυτή την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, θα μπει η Κυβέρνηση σε ένα πραγματικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς εταίρους γύρω από αυτά τα ζητήματα, μακριά από τις όποιες ρήτρες της παγκόσμιας τράπεζας του ΔΝΤ ή άλλων, οι οποίοι δεν είναι τόσο σχετικοί με τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του είπε ότι σε ό,τι αφορά την κρίση στην παιδεία που δυστυχώς συνεχίζεται, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάνουν έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να αποφύγουν το μέτρο της απεργίας.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η σύγκρουση. Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να κριθεί η διάθεση εκπαιδευτικών, Κυβέρνησης και κοινωνίας στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την παιδεία και δεν είναι στα μεγάλα ζητήματα οι απαλλαγές των καθηγητών και των δασκάλων», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.