Καλούς αγώνες 

Η εκλογή της Σωτηρούλας Χαραλάμπους ως της πρώτης γυναίκας Γενικής Γραμματέα της ΠΕΟ και επικεφαλής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν έτυχε της ίδιας προβολής και δημοσιότητας όπως έτυχε για παράδειγμα η εκλογή γυναίκας στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Ίσως αν η εκλογή γυναίκας αφορούσε τη ΣΕΚ να ήταν διαφορετική η δημοσιότητα; Έχει βέβαια κι αυτό την εξήγησή του. Και τη δίνει η ΠΟΓΟ με τη συγχαρητήρια ανακοίνωσή της για την εκλογή της κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους:
«Η εκλογή γυναικών σε ηγετικές θέσεις από μόνη της δεν σημαίνει πολλά. Αυτό που καταδεικνύει βέβαια η ιστορική εμπειρία είναι ότι οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες των γυναικών είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα όταν συνδέθηκαν και έγιναν μέρος του ευρύτερου αγώνα της εργατικής τάξης, αντρών και γυναικών, για κοινωνία δίκαιη, χωρίς ταξικές, κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις».

Ευχόμαστε δύναμη και καλούς αγώνες στη νέα ΓΓ της ΠΕΟ, καθώς έχει πολλούς αγώνες να δώσει για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους, γυναίκες και άντρες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.