«ΚΑΜΕ ΚΑΤΙ»: Ταινία μικρού μήκους για την επικαιρότητα στην Κύπρο

Η ταινία μικρού μήκους «ΚΑΜΕ ΚΑΤΙ» του Νικόλα Γεωργίου (NGP) κέρδισε το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό Choose a Frame που διοργάνωσε η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου – Directors Guild of Cyprus.

Η ταινία σε μορφή video essay στηλιτεύει την κυπριακή κοινωνικοπολιτική κατάσταση του τελευταίου καιρού με πλάνα, μεταξύ άλλων, από τις κινητοποιήσεις του Ως Δαμέ, από το Πουρνάρα και από τα κλειστά οδοφράγματα, ενώ εμφάνιση κάνει και η Nama Dama.

Η περιγραφή που συνοδεύτει την ταινία στο Youtube:

«Οργισμένα νιάτα. Κραυγές αντίδρασης. Η έκφραση μου κοντράρει τον άνεμο. Το αίμα μου βράζει καθώς αναλύω το ύψος του γκρεμού, τζιαι οι απόμακροι ήχοι των τυμπάνων βαρούν στο ρυθμό του παλμού μου. Αλλάσω όψη, τζιαι συλλογίζουμε. Το πουλλίν επέτασεν, τζιαι ήρτεν η σειρά σου. Τι εννα κάμεις;» Καταγράφοντας διάφορες εικόνες απο γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο, η ταινία αυτή, αντικατοπτρίζει την οργή, την αγανάκτηση και το ταρακούνημα μιας προβληματισμένης και ανήσυχης γενιάς. Εν μέσω ενός διεφθαρμένου κράτους, που καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών του αλλά και που υποβαθμίζει την νοημοσύνη τους, αχνοφαίνεται η ελπίδα για ένα «ξεσήκωμα», μια αλλαγή.

Είναι όμως ένα κάλεσμα αφύπνισης; Ή ένα κοινωνικό πείραμα; Είναι η αντίδραση μέσω της τέχνης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΚΑΜΕΡΑ / ΜΟΝΤΑΖ / ΚΕΙΜΕΝΟ / ΜΟΥΣΙΚΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ: Νικόλας Γεωργίου (NGP) https://instagram.com/ntotheg_ngp

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ: Εξόριστος Παλμός https://bit.ly/2xiXE9Y

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρήστος Μαυρογιώργη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Emily Cutler https://instagram.com/emily.lc

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.