Κάμερες φωτοεπισήμανσης: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση με ορόσημο τις 25 Οκτωβρίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για επαναφορά στους δρόμους των καμερών φωτοεπισήμανσης, με το ορόσημο για τη λειτουργία του συστήματος να τοποθετείται για τις 25 Οκτωβρίου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών στη χθεσινή της συνεδρία συνέχισε και σχεδόν ολοκλήρωσε τη συζήτηση των δύο νομοσχεδίων και των κανονισμών για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης, ώστε να θεσπιστεί το νομικό πλαίσιο και να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα στις 25 Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνος Μουσιούττας, είπε ότι παρά τις αναφορές οι οποίες διατυπώνονται από ορισμένους ότι οι κάμερες φωτοεπισήμανσης αυτό που αποφέρουν είναι έσοδα για το κράτος με τα πρόστιμα, αυτό που πραγματικά θα προσφέρουν είναι να ωθήσουν τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί για να αποφευχθεί περισσότερο αίμα στην άσφαλτο.

Ανέφερε επίσης ότι στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής τα νομοθετήματα θα τεθούν προς τοποθέτηση και θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Επεσήμανε επίσης ότι αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία πριν την 25η Οκτωβρίου, που με βάση τη σύμβαση με τον ανάδοχο αρχίζει η εφαρμογή του συστήματος, δυνατό να απαιτηθούν αποζημιώσεις.

Ο Μ. Μουσιούττας ανέφερε ότι τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν απόψεις για το θέμα της επίδοσης και διατύπωσε την προσωπική άποψη ότι είναι καλύτερα να αρχίσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος και στην πορεία να εξεταστεί ο τρόπος επίδοσης και η δυνατότητα να γίνεται με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.