Κάμερες Φωτοεπισύμανσης: Σύσκεψη στο Προεδρικό για την ακύρωση 11.000 προστίμων και τη δεύτερη φάση

Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό σύσκεψη για το σύστημα φωτοεπισήμανσης μετά το σάλο που προέκυψε από την αναβολή της επόμενης φάσης και την ακύρωση χιλιάδων προστίμων.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Μεταφορών, Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπενθυμίζεται πως η διαχειρίστρια εταιρία του συστήματος ζήτησε την απόρριψη έντεκα χιλιάδων καταγγελιών οδηγών από τις 78,627 που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την επίδοση των εξωδίκων. Από το σύνολο των καταγγελιών περίπου 36 χιλιάδες έχουν επιδοθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της επίδοσης.

Ωστόσο το κύριο πρόβλημα αφορά σε 11 χιλιάδες καταγγελίες για τις οποίες η εταιρεία ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν είναι ευδιάκριτοι οι αριθμοί εγγραφής των οχημάτων, δεν ήταν καθαρές οι φωτογραφίες, αφορούν οχήματα συνοδείας, ασθενοφόρα κ.α.

Ο Υπουργός Μεταφορών μιλώντας στον Φιλελεύθερο ανέφερε πως στόχος είναι η αυτοματοποίηση της διαδικασίας ώστε την ώρα που καταγγέλλεται ένας οδηγός να ταυτοποιείται και να αποστέλλεται το εξώδικο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.