Κάμερες Τροχαίας: Άρχισαν να αποστέλλονται τα πρώτα εξώδικα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Περίπου 32 χιλιάδες κλήσεις με εξώδικες καταγγελίες έχουν εκδοθεί από τις 4 κινητές και τις 4 σταθερές κάμερες τροχαίας, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας Γιώργο Μιλή.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα είπε ότι η χθεσινή μέρα ήταν σημαδιακή καθώς άρχισαν να αποστέλλονται τα πρώτα εξώδικα.

Ο κ. Μιλή εξήγησε ότι από τη στιγμή που γίνεται παραλαβή της κλήσης από το Ταχυδρομείο, υπάρχουν 15 μέρες ώστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να υποδείξει ποιος ήταν ο οδηγός την μέρα της παράβασης, και να αποδεχτεί το εξώδικο. Ακολούθως ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση των 45 ημερών για πληρωμή του εξωδίκου.

Σημείωσε ότι ο παραβάτης έχει 30 μέρες να πληρώσει το ποσό που αναγράφεται στην κλήση, προσθέτοντας ότι αν δεν το πράξει θα μπορεί να το πληρώσει τις επόμενες 15 μέρες με αύξηση του ποσού στο μισό. Είπε ότι αν δεν το κάνει ο παραβάτης δεν θα μπορεί να το πληρώσει και η κλίση θα μετατραπεί σε φάκελο της Τροχαίας και θα ακολουθηθεί δικαστική διαδικασία.

Ο κ. Μιλή τόνισε ότι ο αριθμός των παραβάσεων είναι πολύ μεγάλος, λέγοντας ότι οι Κύπριοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί την ύπαρξη του νέου συστήματος.

Σημείωσε ότι αναμένεται να εγκατασταθούν ακόμη 16 κινητές και ακόμη 20 σταθερές κάμερες τροχαίας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν στην χώρα άλλες 66 σταθερές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.