Κάμερες τροχαίας: Καθυστέρηση στην αποστολή εξωδίκων – Πόσες καταγγελίες έγιναν μέχρι σήμερα

Μόλις 15 χιλιάδες εξώδικα αποστάλθηκαν στους οδηγούς που παραβίασαν τους κανόνες και το κατέγραψαν οι κάμερες τροχαίας από τις 60 χιλιάδες καταγγελίες που έγιναν.

Μιλώντας στον Άστρα ο Υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας Χάρης Ευρυπίδου παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των περιστατικών από την εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Σημείωσε ότι ακόμη βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, προσθέτοντας ότι παρατηρούνται λάθη.

Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα που εκφράζουν πολίτες οι οποίοι αμφισβητούν ότι παρανόμησαν, είπε ότι αν διαπιστωθεί ότι έγινε λάθος, τότε το εξώδικο ακυρώνεται. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι μεμπτό, να απευθύνονται στην εταιρεία και αν δεν ικανοποιηθούν από την απάντηση τους, μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα ο κ. Ευρυπίδου ανέφερε ότι η β’ φάση του συστήματος θα αρχίσει μόλις η εταιρία διευθετήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως η καθυστέρηση αποστολής των εξωδίκων. Επανέλαβε ότι στην επόμενη φάση οι κινητές κάμερες από 4 θα γίνουν 20, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος οι σταθερές θα είναι 90.

Άντρια Ζαμάνη

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy