Κάμερες Τροχαίας: Σε δύο ώρες…500 παραβάσεις – Δεν προλάμβαναν να φωτογραφίζουν

Αναβάλλονται για το νέο χρόνο τα εξώδικα από τις κάμερες της Τροχαίας, παρόλο που το πιλοτικό σύστημα αρχίζει όπως προγραμματίστηκε από τις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, θεώρησε μικρή την περίοδο του ενός μηνός που δόθηκε αρχικά για εξοικείωση των οδηγών με το σύστημα φωτοεπισήμανσης. Σ’ αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία, όπου χθες μέσα σε δύο ώρες, καταγράφηκαν από τις σταθερές κάμερες που βρίσκονται στη συμβολή των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία, περίπου 500 παραβάσεις.

Όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ο Υπουργός Μεταφορών, ενώ η πιλοτική φάση του συστήματος που περιλαμβάνει τέσσερις σταθερές κάμερες και τέσσερις κινητές, τίθεται σε λειτουργία στις 25 Οκτωβρίου, η έναρξη των καταγγελιών για τους παραβάτες οδηγούς θ’ αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Στο μεταξύ, η Βουλή αναμένεται ότι την Παρασκευή θα ψηφίσει τα νομοσχέδια που αφορούν στη λειτουργία των καμερών, με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ενοικιάσεων (Ζ) να αντδρά στην πρόνοια που μετακυλά την ευθύνη προς τους ίδιους, όταν ένας ενοικιαστής οχήματος δεν πληρώσει το εξώδικο από τις κάμερες.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες, θα τοποθετηθούν 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές και τους επόμενους 6 μήνες θα τοποθετηθούν 66 επιπλέον κάμερες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.