Καμιά αναφορά στη ΔΔΟ από τον Πρόεδρο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του 

Ακόμα και στο χθεσινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να μιλήσει για τη μορφή της λύσης του Κυπριακού. Μίλησε για «μια διευθέτηση, η οποία, πρωτίστως, θα οδηγεί σε λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και συνεπώς τη βιωσιμότητα του κράτους και θα επιτρέπει τη συμβίωση με αλληλοσεβασμό σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου, χωρίς ξένες εξαρτήσεις».

Αυτό το όραμα, όπως αναφέρει στο μήνυμα, μετέφερε προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, καθιστώντας σαφή την αποφασιστικότητα και την πολιτική του βούληση για τη συμμετοχή του σε ένα νέο δημιουργικό διάλογο, με βάση τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα. «Δεν αγνοώ πως τελικός κριτής της όποιας συμφωνίας θα είναι οι Κύπριοι πολίτες, προς τους οποίους είμαι υπόλογος», αναφέρει.

Ο Πρόεδρος εξήγγειλε επίσης ότι εντός των επομένων ημερών, πέραν των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υπουργός Οικονομικών θα εξαγγείλει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Τέλος, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να συνεργαστούν ώστε τον νέο χρόνο να υλοποιηθούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα είναι προς όφελος του συνόλου». Μεταξύ αυτών των μεταρρυθμίσεων αναφέρεται και στη δημιουργία άλλων δύο υφυπουργείων: Πολιτισμού το ένα και Κοινωνικής Πρόνοιας το άλλο.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy