Καμία αποφυλάκιση παιδεραστή από Χριστόφια – Ψευδείς οι δηλώσεις Ιωνά

Έλα στο Google News

Επιχειρεί στη διάδοση ψευδών στοιχείων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφορικά με δήλωσή του ότι το 2008, απονεμήθηκε Προεδρική χάρη σε 22 καταδικασθέντες για παιδεραστία.

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου, θέλοντας να αντικρούσει τις αποκαλύψεις της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ότι δόθηκε Προεδρική χάρη σε ακόμα 6 παιδεραστές από τον κ. Αναστασιάδη, βιάστηκε να διαδώσει ψευδή στοιχεία.

Απόδειξη των ανυπόστατων πληροφοριών του κ. Ιωνά, είναι οι δηλώσεις του κ. Άκη Παπασάββα που διετέλεσε ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας επί Προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτούσια η δήλωση, όπως αυτή μεταδόθηκε από το ΚΥΠΕ το 2008

Περίπου 80 με 100 άτομα θα αποφυλακιστούν από τις Κεντρικές Φυλακές με προεδρική χάρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών.

Εξηγώντας το νομικό υπόβαθρο της απόφασης, ο κ. Παπασάββας είπε ότι είναι συνταγματική πρόνοια και δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το άρθρο 53, παράγραφος 4 του Συντάγματος, να ασκεί αυτήν την προνομία και να απονέμει χάρη, αφού έχει και τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.