Καμία πιθανότητα αναβάθμισης του δρόμου Μαζωτού – Ζυγίου , ομολογεί ο Υπουργός Εσωτερικών

Οριστικό «Όχι» για αναβάθμιση του δρόμου Μαζωτού – Ζυγίου

Οριστικά στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το έργο αναβάθμισης του δρόμου Μαζωτού – Ζυγίου όπως ομολογεί ο Υπουργός Εσωτερικών. Με απαντητική επιστολή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο Νίκος Νουρής ξεκαθάρισε ότι το έργο δεν βρίσκεται ούτε στα άμεσα ούτε στα μεσοπρόθεσμα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο δρόμος Ζυγίου – Μαζωτού κατασκευάστηκε την περίοδο 2000 – 2001 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ως οδικό έργο με την προοπτική να αναπτυχθεί μελλοντικά ως τουριστικός δρόμος με τις σχετικές αναπτύξεις. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν σχεδιασμοί που διαλαμβάνουν κατασκευή λωρίδας πρασίνου, πλάτους 2 μ., ποδηλατοδρόμου πλάτους 3 μ. και πεζοδρομίου πλάτους 2 μ. στην πλευρά της θάλασσας, καθώς και κατασκευή λωρίδας πρασίνου και πεζοδρομίου στην εσωτερική πλευρά του δρόμου με αντίστοιχα πλάτη. Όλα αυτά όμως, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν στο προβλεπτό μέλλον, όπως ομολογεί ο Υπουργός Εσωτερικών, γεγονός που σημαίνει ότι ο δρόμος θα παραμείνει επ’ αόριστο μισοτελειωμένος.

Το αίτημα ολοκλήρωσης του έργου είχε τεθεί από κοινού από τις κοινότητες Μαζωτού, Αγίου Θεοδώρου, Ψεματισμένου, Μαρωνίου και Ζυγίου σε περιφερειακή σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών το 2017. Τότε, σύμφωνα με τον Νίκο Νουρή, οι κοινότητες ανέλαβαν να πάρουν συγκαταθέσεις παραχώρησης τεμαχίων από ιδιοκτήτες γης για την όδευση των έργων, κάτι που δεν έγινε εφικτό. «Το έργο δεν είναι ώριμο και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό του Προϋπολογισμού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, και δεν μπορεί να προωθηθεί στο άμεσο μέλλον», τονίζει ο Υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά άλλα πολεοδομικά έργα τα οποία προηγούνται του δρόμου Μαζωτού – Ζυγίου.


Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.