Καμία πρόθεση να “κατέβει” το “Cy Police Checkpoints”

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη Τροχαία, το ΤΑΕ, το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και άλλους εμπλεκόμενους λειτουργούς για το γνωστό γκρουπ στο Facebook με την ονομασία “Cy Police Checkpoints”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης δεν τίθεται θέμα «κατεβάσματος» του εν λόγω γκρουπ αλλά η μελέτη για το πώς αξιοποιείται ένα εργαλείο σαν αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηλεκτρονικό Έγκλημα παρεμβαίνει μόνο όταν σημειωθεί οτιδήποτε παράνομο.

Η Κύπρος ζήτησε, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου, συνδρομή της Europol αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η Europol διαθέτει αρκετά εργαλεία για τέτοια γκρουπ λόγω και της ύπαρξης σαφώς περισσότερων παρόμοιων «περιστατικών» σε χώρες του εξωτερικού.

Τι είναι το “Cy Police Checkpoints”

Ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ στο Facebook ανά το παγκύπριο είναι το “Cy Police Checkpoints” με 100 χιλ. σχεδόν ακόλουθους.

Είναι ένα γκρουπ στο οποίο μπορεί το κάθε μέλος να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους για το που γίνεται έλεγχος ταχύτητας από την αστυνομία.

Ωστόσο, οι διαχειριστές φρόντισαν να θέσουν κάποια όρια όσον αφορά τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται. Δεν επιτρέπεται για παράδειγμα η ενημέρωση για το που γίνεται αλκοτέστ, η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων πχ. Φωτογραφίες που απεικονίζουν πρόσωπα κτλ. Αν κάποιος παραβιάσει τους κανόνες του γκρουπ τότε οι διαχειριστές θα τον διαγράψουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγο γκρουπ, μέχρι στιγμής δεν επηρέασε με κανένα αρνητικό τρόπο τις αρχές, αφού μέχρι τώρα δεν καταγράφηκε οποιοδήποτε αρνητικό περιστατικό εναντίον του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.