Έλα στο Google News
Με αφορμή/ Ορίζοντας 

219066184 4231985810221791 8839110532260130564 N Scaled

Με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2021 που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο από τις 09 έως 15 Οκτωβρίου 2021 με Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνά, Κύπριοι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα για τις ταινίες τους:

Κάμνω Πυλό, προβάλλεται 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Πανίκος, ένας 70ρης είναι ένας κύπριος γλύπτης που ζει σε ένα δικό του πανέμορφο κόσμο. Σε μια ζούγκλα , όπως την αποκαλεί ο ίδιος, από υπέροχα δέντρα, όλων των λογιών κυπριακών φυτών και τις γάτες του. Εδώ και 35 χρόνια το εργαστήριο του έγινε ο χώρος βοήθειας για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά επίσης και πηγή έμπνευσης και απόλυτης ηρεμίας για πολύ κόσμο.  Ένα βιώσιμο εργαστήρι που ανακυκλώνει και ξαναχρησιμοποιεί ότι χρειάζεται.

Ο κ Πανίκος είναι μία φιγούρα που έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο. Βάζοντας και τον εαυτό μου σε αυτό που θα πω, έχω δει κόσμο να αλλάζει την ψυχολογία του μόνο και μόνο που μπαίνει στο εργαστήρι του. Ξεκίνησα να κάνω ντοκιμαντέρ αφού πρώτα με τη φωτογραφία είχα βγάλει κόσμο ταξιδεύοντας, μου είπαν την ιστορία τους αλλά με το βίντεο η εικόνα σου μιλάει και σε αγγίζει διαφορετικά.

Είχαμε τις δυσκολίες μας  για να γυριστεί η ταινία.  Οικονομική στήριξή δεν βρήκαμε άρα όλοι δουλέψαμε με μόνη μας επιβράβευση την ευχαρίστηση στο αποτέλεσμα αυτού που κάναμε. Ο κυπριακός κινηματογράφος μπορεί να στηριχτεί δίνοντας ευκαιρίες στην κουλτούρα και στους νέους, έχουμε πολλά να πούμε.

Θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ όπως και σε κάθε φεστιβάλ γιατί λόγω ηλικίας και εμπειρίας είναι μία καλή αρχή η χώρα σου να εκτιμά την τέχνη σου.

Τα επόμενα μου σχέδια είναι να συνεχίσω να ψάχνω θεματολογίες που αγγίζουν κόσμο. Πιο συγκεκριμένα προσωπικότητες που αξίζει να μας μιλήσουν. Η πανδημία προσωπικά μπορεί να μας καθυστέρησε στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αλλά εμένα προσωπικά με ανάγκασε να επιστρέψω σπίτι για λίγους μήνες και να δημιουργήσω κάτι τοπικό. Επιπλέον δεν θα γνώριζα τους υπόλοιπους της ομάδας αν δεν είμασταν όλοι στον ίδιο τόπο.

Σκεύη Λαού

Ο Πανίκος, ένας 70ρης είναι ένας κύπριος γλύπτης που ζει σε ένα δικό του πανέμορφο κόσμο. Σε μια ζούγκλα , όπως την αποκαλεί ο ίδιος, από υπέροχα δέντρα, όλων των λογιών κυπριακών φυτών και τις γάτες του

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.