«Καμπανάκι» Γκουτέρες για την κλιματική αλλαγή – «Καμία περιοχή δεν είναι στο απυρόβλητο»

epa09479331 United Nations Secretary-General Antonio Guterres addresses the 76th Session of the UN General Assembly in New York City, USA, 21 September 2021. EPA/TIMOTHY A. CLARY / POOL

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε για ακόμη μια φορά να υπάρξει καλύτερη συνειδητοποίηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια στον κόσμο, κατά τη διάρκεια υπουργικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που παραμένει διχασμένο στο θέμα αυτό.

“Καμιά περιοχή δεν είναι στο απυρόβλητο. Οι δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν όλες τις ηπείρους”, υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

“Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ιδιαίτερα βαθιές όταν προστίθενται στην ευθραυστότητα και στις παρελθούσες και σημερινές συγκρούσεις” και “είναι σαφές ότι η κλιματική αλλαγή και η κακή διαχείριση του περιβάλλοντος είναι πολλαπλασιαστές των κινδύνων”, δήλωσε.

Υπενθύμισε ότι πέρσι, περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν λόγω των καταστροφών που συνδέονταν με το κλίμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.