Επεισόδια Σαββάτου: Κάνει λόγο για «παρείσφρηση» προσώπων που προκάλεσαν επεισόδια η Αστυνομία

«Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους» ισχυρίζεται η Αστυνομία - Ετοιμάζουν επιχειρησιακό πλάνο για το Σάββατο

Την γραμμή υπεράσπισης της ετοιμάζει η Αστυνομία, σε σχέση με τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο όταν αστυνομικοί επέδειξαν υπέρμετρη βία για να καταστείλουν τη διαμαρτυρία κόντρα στη διαφθορά της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κ/ Χρήστο Ανδρέου, μετά το πέρας της σύσκεψης με όλα τα επιχειρησιακά στελέχη τα οποία θα λάβουν μέρος το Σάββατο στη νέα συγκέντρωση με τίτλο «Ως δαμέ», έχουν παρουσιαστεί όλες οι πληροφορίες οι οποίες υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή ώστε να ετοιμαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, την επίβλεψη του οποίου θα έχει ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων.

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί και αύριο μια συνάντηση για να καταλήξουν στο σωστό συντονισμό και στο πλάνο δράσης.

Ο κ. Ανδρέου είπε πως η αστυνομία καθηκόντως θα βρίσκεται και αυτό οτ Σάββατο στη νέα διαμαρτυρία για να επιβλέψει την πορεία της.

Ετοιμάζουν την υπεράσπιση

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρέου ενημέρωσε πως γίνεται συλλογή φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού από τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου προκειμένου να τύχει διερεύνησης από την τετραμελή επιτροπή που διόρισε η Αρχή διερεύνησης παραπόνων, ενώ όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ανδρέου, το υλικό μιλάει από μόνο του, αφήνοντας να νοηθεί πως οι αστυνομικοί ορθά ενέργησαν,

«Κάποια πρόσωπα τα οποία είχαν παρεισφρήσει στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχαν επιτεθεί στα μέλη της αστυνομίας» είπε ο κ. Ανδρέου για να προσθέσει πως υπάρχουν πληροφορίες πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα σχεδιάζουν να επιτεθούν, όπως είπες, με τον ίδιο τρόπο και στις επερχόμενες εκδηλώσεις.

Νέα εκδήλωση σήμερα

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα έξω από την Αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, ενάντια στην αστυνομική βία που χρησιμοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε διαδήλωση στη Λευκωσία και στην ταξική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση γνωστοποιείται σε πολίτες με την αποστολή SMS και δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, καλούνται πολίτες να βρεθούν έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού και να φωνάξουν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας. Επίσης τονίζουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι έχουν πληροφορηθεί για την νέα κινητοποίηση και σημείωσε ότι μέλη της Δύναμης θα βρίσκονται στο σημείο για αστυνόμευση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.