Κάνει πίσω ο χάκερ που απειλούσε να «διαγράψει» τον Ζάκερμπεργκ από το Facebook

Απείλησε ότι θα διαγράψει τον λογαριασμού του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook, έριξε το ίντερνετ και στη συνέχεια... το πήρε πίσω και κατά πάσα πιθανότητα θα πληρωθεί

Απείλησε ότι θα διαγράψει τον λογαριασμού του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook, έριξε το ίντερνετ και στη συνέχεια… το πήρε πίσω και κατά πάσα πιθανότητα θα πληρωθεί!

Ο λόγος για τον 24χρονο χάκερ από την Ταϊβάν, ο οποίος υποστήριξε ότι θα μεταδώσει ζωντανά μέσω διαδικτύου την απόπειρα του να σβήσει εντελώς το προφίλ του Ζάκερμπεργκ στο Facebook.

O 24χρονος έχει γίνει γνωστός μέσα από τα χτυπήματα του σε ελαττωματικά software. Βρίσκει προβλήματα στα συστήματα των μεγάλων εταιριών και στη συνέχεια τα αναφέρει ζητώντας αποζημίωση.

Αυτή είναι μια τεχνική ευρέως διαδεδομένη στις τάξεις των χάκερ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα προβλήματα σε ιστοσελίδες μεγάλων πολυεθνικών προκειμένου να κερδίσουν χρήματα.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο Chang Chi-yuan το… μετάνιωσε, αφού με ανάρτηση του, ενημέρωσε ότι δεν θα προχωρήσει στη διαγραφή του λογαριασμού του ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με όσα είπε προτίμησε εν τέλει να αναφέρει το πρόβλημα στην εταιρία, ενώ συνέχισε ότι θα αποδείξει τα λεγόμενα του όταν λάβει την αποζημίωση από το Facebook.

«Θα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ικανότητά μου, ότι βρίσκω πολλά σφάλματα και κερδίζω άφθονο κέρδος. Επίσης δεν πρέπει να προσπαθώ να αποδείξω τον εαυτό μου με το να παίζω με τον λογαριασμό του Ζακ», συνέχισε αναφορικά με την απόφαση του να ακυρώσει το χακάρισμα του λογαριασμού του Ζάκερμπεργκ.

Μάλιστα, λίγο μετά τις απειλές του Chang , το Facebook παραδέχτηκε ότι μεγάλο κενό ασφαλείας -το οποίο τώρα έχει επιλυθεί- οδήγησε στο χακάρισμα 50 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.