Κανείς δεν θα παραδεχθεί ότι βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις – Εικασίες ότι μέρος των εκρηκτικών αποθηκεύτηκαν στην Κύπρο

Την εκτίμηση ότι η ευθύνη είναι σε αυτούς που αποθήκευσαν την νιτρική αμμωνία στην αποθήκη κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις εξέφρασε ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι δεν πρόκειται κανείς να παραδεχθεί ότι βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις, γιατί όπως είπε ποιος θα πάρει την ευθύνη για τους νεκρούς και τραυματίες.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η ευθύνη θα αποδοθεί στους αξιωματούχους που είχαν την ευθύνη για τη φύλαξη των περίπου 2.750 τόνων νιτρικής αμμωνίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στους 8,2 τόνους που είχαν ανευρεθεί στην Κύπρο το 2015 και για τους οποίους καταδικάστηκε Λιβάνιος πολίτης, καθώς θα χρησιμοποιούντο ως πρώτη ύλη για τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως είπε, υπάρχουν εικασίες αλλά όχι στοιχεία ότι ένα κομμάτι αυτής της ποσότητας που αποθηκεύτηκε στην αποθήκη να είναι αυτό που έφτασε και στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Πέτρος Ζαρούνας αναφέρθηκε και σε δηλώσεις των στρατηγών του Αμερικανού προέδου Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι κάνουν λόγο για σαμποτάζ.