Κανένας συμβιβασμός με την κατοχή

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την τουρκική εισβολή, τιμά τους ήρωες πεσόντες και αγωνιστές του 1974 - Συμπόρευση ενάντια στην κατοχή

Η ΕΔΟΝ, καταδικάζοντας την 47η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, καλεί τον κάθε νέο και νέα που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας να συμπορευτεί μαζί της στον αγώνα για λύση και επανένωση, ενάντια στην κατοχή και τη διχοτόμηση.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜε το βλέμμα στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, σε όλα τα κατεχόμενα χωριά και δήμους μας, το ΑΚΕΛ καταδικάζει την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Τιμά τους ήρωες πεσόντες και αγωνιστές του 1974 που αντιστάθηκαν στον τούρκικο Αττίλα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Τιμά τα παιδιά του λαού μας που θυσίασαν στο βωμό της δημοκρατίας και της ελευθερίας τα όνειρα και τη ζωή τους. Όχι όσους υπηρετώντας προδοτικές βουλές άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα. Ταυτόχρονα, απευθύνει προς όλο τον κυπριακό λαό μήνυμα ενότητας και κάλεσμα αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, με την υπόμνηση ότι θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στα μεγάλα θύματα της κυπριακής τραγωδίας, στους ανθρώπους της πατρίδας μας, σε αυτούς που υπέστησαν σφαγές, λεηλασίες, βασανιστήρια και βιασμούς, το βίαιο ξεριζωμό από τις οικογενειακές τους εστίες, που ακόμη θρηνούν αγνοούμενους.

Σε διακήρυξή του με αφορμή την 47η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, το ΑΚΕΛ σημειώνει πως ο αδιάκοπος εποικισμός των κατεχομένων, η πολιτική πολιτισμικής αφομοίωσης, πολιτικής ποδηγέτησης και οικονομικού ελέγχου της τουρκοκυπριακής κοινότητας επιβεβαιώνουν ότι το διχοτομικό στάτους κβο δεν είναι αμετάβλητο, αλλά μεταλλάσσεται επικίνδυνα και επιταχυνόμενα. Αυτό επιβεβαιώνουν επίσης οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ που πλήττουν εκ νέου κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια που αλλοιώνουν περαιτέρω τα δεδομένα επί του εδάφους.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι η Τουρκία και ο διχοτομιστής Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, περιορίζουν ασφυκτικά το περιθώριο εξεύρεσης συνολικής λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και η «λύση» δύο κρατών έχει μετατραπεί σε επίσημη θέση τους. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών που να διανοίγουν την προοπτική επανέναρξης των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων είναι επιτακτική, υπενθυμίζοντας ότι άλλος δρόμος που να μπορεί να οδηγήσει στη λύτρωση του πολύπαθου λαού μας και να δικαιώσει τη θυσία των ηρώων μας δεν υπάρχει.

Το ΑΚΕΛ, τέλος, διαμηνύει πως δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με την κατοχή και τη διχοτόμηση. Θα συνεχίσει άοκνα να υπηρετεί το στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας, της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei