Κάνει πίσω η κυβέρνηση για “ψευδοκαύσιμα” – Θα κτυπήσει μόνο την παράνομη εμπορία

  • Αποτροπή της παράνομης εμπορίας αλλά οχι της ιδιωτικής χρήσης.

«Πολιτική του κράτους είναι να μπορούν οι πολίτες να διακινούνται σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας, τηρουμένων των όσων προβλέπονται από τον ειδικό «Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Προσθέτοντας ότι, «τυχόν έλεγχοι που γίνονται από κρατικές Υπηρεσίες, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων -όπως και άλλων προϊόντων- θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας.

Η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει ούτε και πρόκειται να παρεμποδίσει τη διακίνηση των απλών πολιτών».


Διαβάστε επίσης: Τρέχουν και δε φτάνουν στο Τελωνείο για τα “ψευδοκαύσιμα” 


 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το καθεστώς της διέλευσης προϊόντων δια μέσου της πράσινης γραμμής, το οποίο καθόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2004, αφορά θέματα εμπορικής χρήσης προϊόντων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το Τελωνείο θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει επιστολή προς το Τμήμα Τελωνείων αναφορικά με τους έλεγχους στα καύσιμα, στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ιδιώτες, αλλά μόνο αν κάποιοι τα εκμεταλλεύονται για εμπορικούς σκοπούς.

Σε δηλώσεις του σχετικά για το ζήτημα της μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, είπε πως “υπάρχει μια διάκριση που πρέπει να γίνει και θα γίνει από τις Αρχές της Δημοκρατίας μεταξύ της εμπορίας καυσίμων που προέρχονται από τα κατεχόμενα – αυτό πρέπει να ελεγχθεί και θα ελεγχθεί”.

“Αυτό δεν σημαίνει, όμως με κανέναν τρόπο, ότι θα εγερθούν από τη Δημοκρατία, είτε έμμεσα είτε άμεσα, οποιαδήποτε εμπόδια στη διακίνηση” είπε ο Υπουργός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy