Κανονικά λειτουργεί το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα

Κανονικά λειτουργεί σήμερα το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία που υπέστη αρκετός κόσμος αφού το γραφείο ήταν κλειστό, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης έπρεπε να ανοίξει.

Το Γραφείο δεν άνοιξε χθες επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν παραχωρήθηκαν έγκαιρα γάντια και μάσκες στο προσωπικό προκειμένου να προστατευθεί από τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα το Γραφείο παραχώρησε στο προσωπικό γάντια και μάσκες για λίγες μόνο μέρες ενώ το προσωπικό διεκδικεί την προστασία της υγείας τόσο του ιδίου όσο και των πολιτών και σε ασφαλής συνθήκες εργασίας.

Στην είσοδο του κτιρίου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπήρχε άτομο το οποίο επέτρεπε την είσοδο στα γραφεία μόνο 2 ή 3 άτομα κάθε φορά.

Σημειώνεται ότι στο Επαρχιακό Γραφείο εργάζονται περίπου 20 – 25 άτομα ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ορισμένα άτομα που είναι μητέρες μικρών παιδιών έμειναν σπίτι να τα προσέχουν αφού τα σχολεία είναι κλειστά.

Επίσης κάποια άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εργάζονται μεν, είναι όμως κλεισμένοι στο γραφείο τους και δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Σημειώνεται ότι πριν την είσοδο των Γραφείων υπάρχουν δύο κουτιά προκειμένου οι πολίτες να αφήνουν έντυπα που σχετίζονται με θέματα που άπτονται της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ωστόσο αρκετός κόσμος τοποθετεί διάφορα άλλα έντυπα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.