Νομικές διαδικασίες κατά Υπ. Παιδείας εξετάζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Κανονικά θα μεταβούν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί και την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στήνονται κάλπες για να αποφάσισουν για τα μέτρα αντίδρασης

Κανονικά θα μεταβούν αύριο στα σχολεία τους οι εκπαιδευτικοί ενώ τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν αφορούν, κατά κύριο λόγο, τον εξωδιδακτικό χρόνο.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θεωρούν ως ρίζα του προβλήματος τα μέτρα εξορθολογισμού της παιδείας που αποφάσισε στις 4 Ιουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλα τα σχολεία για να αποφασιστεί κατά πόσον θα προχωρήσουν στη λήψη απεργιακών μέτρων.


Στο μεταξύ η ΠΟΕΔ αναμένεται να κινήσει από αύριο τις νομικές διαδικασίες κατά του υπουργού Παιδείας για παραβίαση της νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων περί συνδικαλισμού και θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του.

Επίσης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξετάζουν σε συνεννόηση με νομικούς συμβούλους, τη λήψη νομικών μέτρων και την καταγγελία όλων των αποφάσεων του Υπουργικού, στο Κυπριακό και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που αποφάσισαν να εφαρμόσουν από αύριο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αφορούν:


– Τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην διοργάνωση και λειτουργία ελεύθερων δραστηριοτήτων στα σχολεία, όπως για παράδειγμα εκείνες που αφορούν τους ομίλους αλλά και τις διάφορες επισκέψεις των μαθητών.

– Τη μη συμμετοχή των καθηγητών στα πρωινά δίωρα επιμορφωτικά σεμινάρια διαφόρων ειδικοτήτων που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, από αύριο Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου μέχρι την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές θα παραμείνουν στις τάξεις.

– Οι καθηγητές να μην εγκρίνουν την κατανομή των μαθημάτων και τον κατάλογο των υπευθύνων των τμημάτων και να μην αναλάβουν καθήκοντα υπεύθυνου τμήματος.


– Επίσης να μην καταμετρήσουν και να μην μεταφέρουν τα βιβλία και

– Να μην διαβάσουν το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας στα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.