Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος άρχισε να συζητά τους Κανονισμούς για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων (Προστασία Σκύλων και Γατών σε Εκτροφεία, Ξενοδοχεία, Καταφύγια και Υποστατικά Φύλαξης) με τους βουλευτές να δηλώνουν ικανοποίηση για την κατάθεση των κανονισμών.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ανέφερε ότι εκκρεμεί το νομοσχέδιο για τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων (pet shop) και ότι η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο για τους σκύλους και αναμένεται να κατατεθεί νέο νομοσχέδιο.

Πρόσθεσε πως αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση της αστυνομίας των ζώων και ανέφερε πως επείγει η νομοθέτηση για ρύθμιση του επαγγέλματος του εκτροφέα σκύλων. Ο βουλευτής των Οικολόγων ανέφερε πως επιβάλλεται οι Τοπικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για τους σκύλους.

Ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, ανέφερε πως οι κανονισμοί για τα ξενοδοχεία σκύλων και τους εκτροφείς πρέπει να συζητηθούν και να προωθηθούν χωριστά από τα καταφύγια επειδή τα πρώτα αφορούν εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ τα καταφύγια υπάρχουν με έργο εθελοντών