Κάντο μόνος σου, 8 απλές ιδέες για το σπίτι

1. Βελτιώστε την είσοδο του σπιτιού.

Kantomonosou_1

 

Η πρώτη εντύπωση μετράει. Επενδύστε σε μια καινούρια πόρτα εισόδου ή βάψτε την υπάρχουσα. Αυτό μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του σπιτιού σας και να το δείχνει πιο ελκυστικό. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα γράμματα στο κουδούνι, να αλλάξετε το παλιό φωτιστικό εισόδου ή να βάλετε απλά ένα φυτό δίπλα στην πόρτα.

 

 

 

 

2. Αλλάξτε τα πλακάκια της κουζίνας

Kantomonosou_2

 

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβά υλικά για την πλάτη του πάγκου της κουζίνας, δοκιμάστε κάτι απλό και οικονομικό όπως πλακίδια μικρότερης διάστασης λευκά, ξύλινη ή πλαστική επένδυση ή ακόμα και βαφή μαυροπίνακα για να σημειώνετε τις καθημερινές σας ανάγκες.

 

 

3. Επενδύστε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Kantomonosou_3

 

Μπορείτε να το κάνετε με οποιοδήποτε υλικό. Πάρτε κάτι από την ζωή σας που σας χαροποιεί και δώστε ένταση στον τοίχο σας. Παλιές σανίδες του σκι, σκέιτμπορντ ή ακόμα και παλιά περιοδικά, εφημερίδες ή οικογενειακές φωτογραφίες με την βοήθεια του decoupage μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι.

 

 

4. Αλλάξτε τον φωτισμό

Kantomonosou_4

 

Ένα νέο φωτιστικό ή μια συστάδα από σποτ οροφής είναι βέβαιο ότι θα φωτίσει διαφορετικά τα γεύματα της οικογένειας. Φτιάξτε ένα υφασμάτινο κάλυμμα για το κρεμαστό φωτιστικό της τραπεζαρίας που να ταιριάζει με τους καναπέδες ή τις κουρτίνες σας. Βάψτε με σπρέι σε απόχρωση χαλκού ή μετάλλου το παλιό σας φωτιστικό και δώστε ένα πιο ρομαντικό τόνο στον χώρο.

 

 

5. Ανανεώστε τα έπιπλα

Kantomonosou_5

 

Αλλάξτε εύκολα και οικονομικά τα πόμολα στα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας και των δωματίων. Βρείτε όμως κάποια που να είναι όμοια σε διαστάσεις με τα υπάρχοντα για να μην χρειαστεί να κάνετε καινούριες τρύπες στα έπιπλά σας. Μπορείτε ακόμα και να ανανεώσετε τα υπάρχοντα πόμολα. Απλά ξεβιδώστε τα και καθαρίστε τα καλά.

 

 

 

 

6. Ανακαινίστε το εσωτερικό των επίπλων

Kantomonosou_6

 

Εάν τα έπιπλά σας έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους και χρειάζονται κάτι παραπάνω από καινούρια πόμολα, βάψτε το εσωτερικό τους. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί αρκετή προσοχή αλλά εάν γίνει σωστά θα δώσει νέα πνοή στα έπιπλα σας και στο σπίτι σας.

 

 

7. Γίνεται δημιουργικοί

Kantomonosou_7

 

Ζωντανέψτε ένα μικρό μπάνιο βάφοντας έναν ή και περισσότερους τοίχους με ένα έντονο χρώμα ή μια ταπετσαρία. Τοποθετήστε μικρά κάδρα, κρεμάστε παλιά εξώφυλλα δίσκων και έναν παλιό καθρέφτη. Τολμήστε ! Ένας μικρός χώρος στο σπίτι είναι ιδανικός για να πειραματιστείτε. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει!

 

 

 

 

8. Αλλάξτε τις βρύσες

Kantomonosou_8

 

Μια καινούρια βρύση στην κουζίνα ή το μπάνιο σας θα δώσει την αίσθηση καθαριότητας που πάντα θέλατε. Οι νέες βρύσες έχουν πλέον μεγαλύτερη πρακτικότητα και αντοχή κατά συνέπεια μια τέτοια κίνηση θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητική αναβάθμιση. Αυτό εξάλλου είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να γίνετε υδραυλικοί – απλά κλείστε τους διακόπτες ύδρευσης πρώτα…

www.e-diakosmitis.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.