Κάποιοι φροντίζουν να μην τελειώσει το κακό…

Της Έλπις Γεωργίου

 

Κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν μπορεί να στηρίζει και να υποστηρίζει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία αφού σκοτώνονται άνθρωποι, ενώ άλλοι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.

Από την άλλη, κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τον βρόμικο ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Πολλά δισεκατομμύρια καταλήγουν στις τσέπες των οπλοβιομηχάνων αφού πολλές χώρες του ΝΑΤΟ με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία, συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους Ουκρανούς. Κάτι που σημαίνει ότι αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κυρίως για τον ουκρανικό λαό. Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. αποφασίζει ένα σωρό πακέτα κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας τα οποία όμως δεν αγγίζουν τον Πούτιν και την τσέπη του (σίγουρα όχι στο βαθμό που θέλουν να μας παρουσιάσουν), αλλά σίγουρα αυτούς που αγγίζουν και γονατίζουν είναι τους λαούς της Ευρώπης. Ειδικά οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για τις κυρώσεις που αφορούν το ρωσικό πετρέλαιο οδηγούν σε τεράστιες αυξήσεις με αλυσιδωτές επιπτώσεις για τους πολίτες. Καμαρώνουν και περηφανεύονται ότι θα γονατίσουν οικονομικά τον Πούτιν, αλλά στην ουσία οι Ευρωπαίοι με τις αποφάσεις τους κάνουν τους ισχυρούς στις πλάτες των λαών και υπέρ βέβαια συγκεκριμένων κύκλων. Σκεφτείτε μόνο ότι η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία τα επόμενα πέντε χρόνια, θα κοστίσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Μαντέψετε ποιος θα τα πληρώσει…

Και κάτι άλλο! Μία άλλη οπτική για τη ρωσο-oυκρανική κρίση έδωσε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS, Λάρα Λόγκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή America’s Voice. «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία, συμβαίνουν τόσα πολλά που κανείς δεν μιλά για αυτά», λέει η έμπειρη δημοσιογράφος και στη συνέχεια άρχισε να εξηγεί λεπτομερώς τι συμβαίνει με τους ναζί, το Τάγμα Αζόφ και τα ναζιστικά σύμβολα. Η Λόγκαν είπε ότι το Τάγμα Aζόφ χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο να κρατούν τη σημαία του ΝΑΤΟ και τη σβάστικα. Και ταυτόχρονα το δικό τους έμβλημα περιέχει τον μαύρο ήλιο του αποκρυφισμού, που ήταν έμβλημα των ναζιστικών SS. Και συνεχίζει: «Αυτός είναι ο λόγος που η Κριμαία ψήφισε για ανεξαρτησία. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ουκρανίας. Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν (γιο του Αμερικανού Προέδρου), τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και τον Μιτ Ρόμνεϊ όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.