Καραγιάννης: Δεν αναμενόταν τόσο ραγδαία εξάπλωση του στελέχους «Δέλτα»-Τι λέει για ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων

Με κάθε χαλάρωση μέτρων θεωρείται αναμενόμενη η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το ΔΕΛΤΑ στέλεχος που ήταν στην κοινότητα από τον Απρίλιο και εξαπλώθηκε τον Μάιο, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Πρόσθεσε ότι εκείνο που δεν αναμενόταν ήταν η τόσο ραγδαία εξάπλωση, ωστόσο, είπε, δεν εκπλήσσει ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι περιστατικά που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο κύριος Καραγιάννης τόνισε ότι χρειάζεται τώρα να γίνει ο εμβολιασμός καθώς παίρνει έξι βδομάδες μέχρι να κάνει ο οργανισμός αντισώματα για να προφυλαχθεί.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν συζητείται κάτι τέτειο καθώς υπάρχει ακόμη χρόνος και τα πράγματα είναι ακόμα διαχειρίσιμα. Πρέπει να συνεχιστούν, είπε, οι εμβολιασμοί, τα μέτρα αυτοπροστασίας και να τηρούνται οι αποστάσεις, πράγμα που δεν κάνουμε.

Όσον αφορά το στέλεχος ΔΕΛΤΑ του κορωνοϊού ο κύριος Καραγιάννης επισήμανε ότι είναι υπερμεταδοτικό. Μάλιστα, είπε,  το Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτικό και από το αγγλικό και κατά 2,2 φορές πιο νοσογόνο, ωστόσο επειδή οι νοσήσεις αφορούν νεαρότερους δεν θα αναμένεται να είναι βαριές, παρόλο που αυτό εξαρτάται από το άτομο που θα προσβληθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.