Καραγιάννης: «Δεν θα αποφύγουμε μια έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα»

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο και ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας, μίλησε το πρωί της Τρίτης (02/11), ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο Sigma και ερωτηθείς αν η έξαρση που παρατηρείται στην Ελλάδα θα εμφανιστεί και στην Κύπρο, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «εμείς έχουμε υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη απ’ ότι στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν θα αποφύγουμε μια έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα, αλλά ευελπιστώ ότι δεν θα είναι τόσο σοβαρό όπως σε άλλες χώρες στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι υπήρξε εφησυχασμός λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό, ενώ όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουμε μια ανοδική τάση.

«Μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία. Χαλαρώσαμε υπερβολικά το καλοκαίρι αλλά τώρα που θα κλειστούμε στα σπίτια λόγω του χειμώνα, θα πρέπει να θυμηθούμε τους κανόνες προστασίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει ένα πέμπτο κύμα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι είναι κάτι πιθανό, κυρίως αν εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη που δεν θα καλύπτεται από τα εμβόλια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.