Καραγιάννης: «Δεν θα κάνουμε πίσω…» – Παραπληροφόρηση για τη χρήση μάσκας από παιδιά


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν θα κάνουμε πίσω τη στιγμή που η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι προ των πυλών και τα κρούσματα έφτασαν τα 500, τόνισε στον Άστρα ο καθηγητής και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 31% των κρουσμάτων στην Κύπρο είναι σε παιδιά από 18 και κάτω, το 28% είναι εξίσου διαμοιρασμένο σε παιδιά δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ενώ το υπόλοιπο είναι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας στα παιδιά, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που γίνεται ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου για το θέμα αυτό.

Πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες που εφαρμόζεται το μέτρο της χρήσης μάσκας στα μικρά παιδιά εδώ και μήνες, δεν προέκυψε τίποτε επίσημα που να δείχνει ότι η μάσκα προκάλεσε πρόβλημα στα παιδιά.

Σε ότι αφορά την ύπαρξη και την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον», ο κ. Καραγιάννης είπε ότι μέσα σε μια εβδομάδα παρατηρήθηκαν δεκάδες μεταλλάξεις του ιού η οποία προκάλεσε ταχεία αύξηση κρουσμάτων ιδιαίτερα σε ανοσοκατασταλμένα άτομα, προσθέτοντας ότι η επιβεβαίωση ή όχι των παρατηρήσεων αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός των ημερών.

Ο κ. Καραγιάννης δεν απέκλεισε αυτή η μετάλλαξη να βγει και σε καλό, όπως είπε, αφού μπορεί να οδηγήσει σε ανοσία της αγέλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.