Καραγιάννης: Οι μαγαζάτορες να συμπεριφέρονται με υπευθυνότηταΘετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης το γεγονός ότι θα δίνεται η επιλογή σε άτομα που επαναπατρίζονται να παραμένουν για να ολοκληρώσουν τις 14 μέρες καραντίνας σε ξενοδοχεία, εάν το επιθυμούν. Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, είπε ότι ίσως κάποιοι που θα βρεθούν θετικοί να μην αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τον αυτοπεριορισμό τους, θέτοντας σε κίνδυνο τους οικείους τους και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, ανέφερε ότι δε γίνεται ιδιαίτερη μετάδοση του κορωνοϊού εντός του αεροπλάνου καθώς ο αέρας αλλάζει συνεχώς και περνά μέσα από φίλτρα, τα οποία απομακρύνουν όλους τους παθογόνους οργανισμούς.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο κ. Καραγιάννης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε μπορούν οι ειδικοί να αστυνομεύουν την κάθε κίνηση των πολιτών. Επίσης κάλεσε τους μαγαζάτορες να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύεται η καλή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας.

Επίσης, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας επισήμανε ότι μέχρι στιγμής πάμε καλά. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα να μην χαλάσουν τα πράγματα στις οργανωμένες παραλίες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Όπως είπε εκεί είναι που θα παιχτούν όλα όχι μόνο για τον τοπικό τουρισμό αλλά και τον εισερχόμενο.