Καραγιάννης: Πού οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Στη υποπαραλλαγή ΒΑ5 οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, φαίνεται ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει μια έξαρση κρουσμάτων όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η οποία ήρθε νωρίτερα από ότι την αναμέναμε.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, σημείωσε ότι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα κρούσματα από την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς να συνυπολογίζεται η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας κατά την περίοδο του τριημέρου του Κατακλυσμού.

Η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, τις προηγούμενες βδομάδες ήταν στο 1%, ενώ από την περίοδο 15 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου ανέβηκε κατακόρυφα στο 20%.

Αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δούμε περεταίρω αύξηση, ο κ.Καραγιάννης σημείωσε τις ελάχιστες νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή μόλις ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος και περίπου 30 όσοι νοσηλεύονται.

Ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε πως είναι καλά να γίνεται χρήση της προστατευτικής μάσκας στους χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.