Καραγιάννης: Πού οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Στη υποπαραλλαγή ΒΑ5 οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, φαίνεται ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει μια έξαρση κρουσμάτων όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η οποία ήρθε νωρίτερα από ότι την αναμέναμε.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, σημείωσε ότι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα κρούσματα από την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς να συνυπολογίζεται η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας κατά την περίοδο του τριημέρου του Κατακλυσμού.

Η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, τις προηγούμενες βδομάδες ήταν στο 1%, ενώ από την περίοδο 15 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου ανέβηκε κατακόρυφα στο 20%.

Αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δούμε περεταίρω αύξηση, ο κ.Καραγιάννης σημείωσε τις ελάχιστες νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή μόλις ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος και περίπου 30 όσοι νοσηλεύονται.

Ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε πως είναι καλά να γίνεται χρήση της προστατευτικής μάσκας στους χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.