Καρούσος: Στόχος 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες

Μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι προειδοποιήσεις που θα αποστέλλονται στους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, παρόλο που οι προειδοποιήσεις είναι περασμένες στο σύστημα φωτοεπισήμανσης, διευκρίνισε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου αντί για εξώδικο, θα αποστέλλεται στον παραβάτη προειδοποιητική επιστολή. Όπως εξήγησε, στην προειδοποίηση θα υπάρχει κωδικός και οι παραβάτες μέσω του διαδικτύου θα μπορούν να δουν την παραβίασή τους και όλα τα σχετικά στοιχεία. Σημείωσε ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Είπε ότι χθες καταγράφηκαν περίπου 500 καταγγελίες από τις σταθερές και κινητές κάμερες, εκ των οποίων οι 289 αφορούσαν παραβίαση κόκκινου σηματοδότη στη διασταύρωση Σεβέρη- Διγενή και οι υπόλοιπες 209 από κινητές κάμερες που κατέγραψαν παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

Ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι οι πρώτοι τρεις μήνες εφαρμογής του συστήματος είναι πιλοτικοί, ενώ ανέφερε ότι μετά τους τρεις μήνες αρχίζει και επίσημα η πρώτη φάση. Όπως είπε μέσα στους επόμενους 9 μήνες θα τεθούν περίπου 40 κάμερες σε λειτουργία. Σημείωσε ότι στόχος είναι σε περίπου 2,5 χρόνια να υπάρχει έλεγχος με 90 σταθερές και 20 κινητές σε 50 σημεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.