ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ: Αντιοχλαγωγικές ομάδες σε κάθε επαρχία και νομικές διαδικασίες κατά πολιτών που κάνουν «ψευδείς» καταγγελίες για αστυνομικούς

Νομικές διαδικασίες κατά πολιτών που κάνουν «ανυπόστατες» καταγγελίες κατά αστυνομικών θέλει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου

Τη δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, προτείνει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ) για αντιμετώπιση του φαινομένου των οπαδικών συγκρούσεων, με αφορμή τα επεισόδια στη Λεμεσό.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ Λουκάς Χρίστου ανέφερε ότι ο χουλιγκανισμός έχει καταντήσει εβδομαδιαίο φαινόμενο. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να επανεξετασθεί το πλαίσιο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως απέστειλαν επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα σε Υπουργό Δικαιοσύνης, Βουλή και Γενικό Εισαγγελέα. Όπως είπε, στην επιστολή τονίζουν πως δεν πρέπει να ξεκινά έρευνα αν δεν υπάρχει γραπτή καταγγελία από παραπονούμενο.

Επίσης είπε ότι τα ανυπόστατα και ψευδή παράπονα από πολίτες στην Ανεξάρτητη Αρχή, θα έπρεπε να αποστέλλονται στο Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίζει αν θα κινεί νομική διαδικασία εναντίον πολίτη που κάνει ψευδή δήλωση με πρόθεση να επιφέρει ζημιά σε μέλη της αστυνομίας. Ακόμα είπε ότι πρέπει να εισαχθούν εσωτερικοί κανονισμοί στην Αρχή και να υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση των ερευνών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.