ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ για 12 αστυνομικούς – «Απ’ ον μπορεί να δέρει τον γάρο, δέρνει το σαμάν»

Την άμεση αναθεώρηση της απόφασης για τη διαθεσιμότητα των 12 αστυνομικών, σχετικά με το σκάφος με τους 61 πρόσφυγες που έφυγε από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου χωρίς άδεια απόπλου, ζητά ο κλάδος αστυνομικού σώματος της ανεξάρτητης συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια», ο πρόεδρος της ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, Λούκας Χρίστου, ανέφερε ότι η απόφαση για διαθεσιμότητα 12 χαμηλόβαθμων αξιωματούχων πλήττει την ήδη βεβαρυμμένη επιχειρησιακή ικανότητα της επαρχίας Πάφου.

Όπως είπε, το αν έπραξαν σωστά ή όχι οι αστυνομικοί, θα διαφανεί από την έρευνα που θα γίνει. Επίσης ο κ. Χρίστου επικαλέστηκε την κυπριακή έκφραση «Απ’ ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σαμάν» σημειώνοντας ότι είναι άξιον απορίας το πόσο εύκολα εξαντλείται η αυστηρότητα των πειθαρχικών κανονισμών σε κάποιες περιπτώσεις ενώ σε άλλες όπως με το θέμα των 100 προσλήψεων που ακύρωσε το διοικητικό δικαστήριο σφυρίζει αδιάφορα η ηγεσία της Αστυνομίας.

Ακόμα ο κ. Χρίστου έκανε λόγο για αναξιοκρατία, για απαρχαιωμένο εξοπλισμό, απλήρωτα υπερωριακά και μηδενικά κίνητρα και προοπτικές ανέλιξης των αστυνομικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy