Κασουλίδης: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι ξεκάθαρος όσον αφορά το κυπριακό

Δεν μπορεί να υποβαθμιστεί το κυπριακό σε αυτές τις προεδρικές εκλογές καθώς την επόμενη πενταετία θα έχει τη σημασία του, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ δεν μπορούν να αποστούν από το να θέσουν ενώπιον του κυπριακού λαού το κυπριακό και μπορούν όπως είπε να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αν και έχουν όπως είπε διαφορετικούς υποψηφίους.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι ξεκάθαρος όσον αφορά το κυπριακό. Σε συνομιλία τους όπως είπε, πριν την προεκλογική περίοδο του είπε πως έχει τα όρια του στο πολιτικό ζήτημα, τα οποία όμως ανέφερε, δεν άκουσε ποτέ.

Τόνισε ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία, δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ θα κινηθούν παρασκηνιακά που προς την Λευκωσία και την Τουρκία και θα θέσουν επιτακτικά το δίλημμα να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για λύση του κυπριακού.

Γνωρίζει, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών, ότι εάν οι Τουρκοκύπριοι εκλέξουν ένα ηγέτη που επιθυμεί λύση και την ίδια ώρα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επίσης επιθυμεί επίλυση του πολιτικού προβλήματος η Άγκυρα θα αλλάξει γραμμή και θα επανέλθει στη γραμμή ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για λύση ΔΔΟ.

Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στα κατεχόμενα δημιουργεί αισιοδοξία αφού στέλνει αρκετά μηνύματα σε όσους υποστηρίζουν ότι τάχα υπάρχει χάσμα που δεν μπορεί να γεφυρωθεί κι ότι πρέπει ως εκ τούτου να προχωρήσουμε σε λύση δύο κρατών με χωριστή κυριαρχία.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy