Κατά της συνένωσης με Δήμο Πάφου τάχθηκαν οι δημότες Γεροσκήπου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Μαζικά το παρών τους στη διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής, μπροστά από το Δημαρχείο Γεροσκήπου, έδωσαν οι δημότες Γεροσκήπου, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της συζήτησης, που γίνεται για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι επιθυμούν ο Δήμος να μην συνενωθεί με τον Δήμο Πάφου.

Με πλακάτ που γράφονταν συνθήματα όπως “O Δήμος ανήκει στους δημότες του”, “ όχι στην απορρόφηση του Δ. της Γεροσκήπου από τον Δ. Πάφου”, “όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε”, και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, δεκάδες δημότες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γεροσκήπου και διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για συνένωση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου.

Οι συγκεντρωθέντες τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ισχυρού δήμου στην ανατολική Πάφο και ενάντια στη μετεξέλιξη της Γεροσκήπου σε «διαμέρισμα» του Δήμου Πάφου. Οι διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποδεχτούν τη βούληση των τοπικών αρχών και των κατοίκων και να στηρίξουν τη σύσταση Δήμου Ανατολικής Πάφου.

Σε χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών Γεροσκήπου Χαρίκλεια Σαρίκα ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος Δήμος με οικονομική ευρωστία, τεράστιες εκτάσεις ανεκμετάλλευτης γης στις οποίες προγραμματίζονται μεγάλες αναπτύξεις, που σημαίνει τεράστια έσοδα και με μεγάλο παραλιακό μέτωπο όπου φιλοξενούνται πολλές ξενοδοχειακές μονάδες με χιλιάδες κλίνες. Διερωτήθηκε γιατί ένας Δήμος με τέτοια δυναμική πρέπει να καταργηθεί προς όφελος άλλου Δήμου και να μην επεκταθεί ανατολικά, ώστε με τις όμορες κοινότητες να δημιουργήσουν έναν ισχυρό οικονομικά και διοικητικά Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Χατζηβασίλης επανέλαβε ότι ως Δήμος τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της μεταρρύθμισης της ΤΑ γιατί αυτό επιβάλλουν οι σύγχρονες εποχές που ζούμε. Επεσήμανε ότι η διαφωνία τους ωστόσο στο προτεινόμενο νομοσχέδιο έχει να κάνει με την πρόνοια του, όπως ο Δήμος Γεροσκήπου συγχωνευτεί με τον Δήμο Πάφου. Αντιπροτείναμε, συνέχισε, τη διατήρηση του Δήμου μας και επέκτασή του στα ανατολικά του με τη συνένωση γειτονικών κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κονιών Κυριάκος Κυριάκου εξέφρασε την άποψη ότι ο Δήμος της Γεροσκήπου πρέπει να διατηρηθεί για τους κατοίκους και όχι για τους πολιτικούς. Εμείς, πρόσθεσε, “σαν κοινότητα ζητήσαμε να ενταχθούμε στον Δ. Γεροσκήπου Ανατολικής Πάφου για να διατηρηθεί ο Δήμος και να επεκταθεί ανατολικά“. Εξάλλου, ο πρώτος Δήμαρχος Γεροσκήπου Μενέλαος Χριστοδούλου διερωτήθηκε αν είναι δημοκρατία η διάλυση του Δ. Γεροσκήπου. Αποφασίσαμε, είπε, “με δημοψήφισμα να γίνει ο Δήμος Γεροσκήπου και απαιτούμε να γίνει δημοψήφισμα για να μείνει ο Δ. Γεροσκήπου».

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές και πρώην βουλευτές της επαρχίας Πάφου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων κ.ά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.