Κατα βούληση οι Οικονολόγοι – Το 44,3% ψήφισε Μαυρογιάννη

Το 44,3% των Οικολόγων ψήφισε Μαυρογιάννη!

Πρώτος στην προτίμηση των μελών των Οικολόγων ήρθε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά την ψεσινή ψηφοφορία που διεξήγαγε το Κίνημα στο πλαίσιο παγκύπριας συνδιάσκεψης, η οποία θα καθόριζε και την επίσημη θέση των Οικολόγων αναφορικά με τον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Ωστόσο, με βάση τη διαδικασία για να προκριθεί ένας από τους δύο υποψηφίους θα έπρεπε να συγκεντρώσει το 60% των ψήφων, κάτι που δεν συνέβη. Έτσι, το Κίνημα Οικολόγων αποφάσισε να μην εκφράσει δημόσια στήριξη σε κανένα από τους δύο υποψήφιους Α. Μαυρογιάννη και Ν. Χριστοδουλίδη και καλεί τα μέλη του να ψηφίσουν κατά βούληση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 60% που απαιτείτο από το καταστατικό για να στηριχθεί επίσημα από το Κίνημα Οικολόγων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συγκέντρωσε ποσοστό 44,3% ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης 32,8%. Επιπλέον 21,3% ψήφισε λευκό, ενώ 1,6% ήταν άκυρα.

Η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποφάσισε όπως τα μέλη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης να μην έχουν δημόσια συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία και να αποφύγουν να συμμετέχουν ενεργά και δημόσια στην ανακήρυξη και στους πανηγυρισμούς των επιτελείων του νικητή των εκλογών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy